skip to Main Content
Top 10 najbržih telefona prošlog mjeseca – Xiaomi vlada u obje liste!
Top-10-najbrzih-telefona-proslog-mjeseca-–-xiaomi-vlada-u-obje-liste!

AnTuTu Benchmark je aplikacija koja vam neće točno reći koliko je vaš telefon brz, ali će vam dati itekako dobar osjećaj za to s kojim telefonima se u brzini vaš telefon može natjecati. Tako je AnTuTu Benchmark objavio dvije Top 10 liste najbržih telefona do kraja prošlog mjeseca, a u obje liste Xiaomi uvjerljivo vlada. Imajte na umu da je ovo lista za telefona koji se prodaju u Kini, a da će ona za globalno tržište stići nešto poslije.

U Europi očekujte drastično drukčiji poredak top 10 najbržih telefona

U pogledu flagshipa, na prvom mjestu s 854,439 bodova tu je Xiaomi Black Shark 4 Pro – gamerski telefon. Iza njega je ZTE Nubia Red Magic 6 Pro, a na trećem mjestu se našao OnePlus 9 Pro. Zanimljivo je da je Xiaomi Mi 11 Ultra na posljednjem mjestu, ali još zanimljivije je da je u flagship segmentu Qualcomm izdominirao Kinu te svih 10 telefona koje možete vidjeti na slici ispod ima Qualcomm Snapdragon 888 čipove. Izgleda da se telefoni u listi uglavnom razlikuju u hlađenju ovog bijesnog čipa jer se oni koji su u tome sposobniji nalaze više pri vrhu liste.

Pravi pobjednik nije Xiaomi, nego Qualcomm sa Snapdragon 888 čipom u svim članovima liste Top 10 najbržih telefona

U pogledu mid-rangera, nekoliko iznenađenja. Na vrhu se našao Xiaomi Mi 11 Lite 5G sa Snapdragon 780G čipom, a ispod njega su tu Honor 50 Pro i Honor 50. Da, nekadašnji flagship telefoni s vlastitim flagship čipovima se sada nalaze tek na mid-range listi po brzini. Tu je i Oppo Reno 6 5G s Dimensity 900 čipom, a još u listi nema telefona koji imaju Dimensity 1200 čipove koji bi mogli vrlo lako zasjesti na vrh ove liste.

U srednjem cjenovnom rangu, još se da naći Dimensity i Kirin čipova

Kako u Europi mnogi od ovih uređaja nisu ni stigli, itekako s nestrpljenjem iščekujemo AnTuTu listu za globalno tržište gdje očekujte Exynose, Snapdragone, ali i Dimensity čipove.bajtbox.com

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search