skip to Main Content
Turksat 5B ima novi datum lansiranja
Turksat-5b-lansiran-je-naprijed

Turski ministar saobraćaja i infrastrukture dao je novi datum lansiranja za Turksat 5B.

Citirajući Adila Karaismailoglua, Hurriyet > prenosi da će se to sada održati sljedećeg mjeseca, a ne u januaru 2022., kako je ranije najavljeno. Karaismailoglu je dodao da će jedna od glavnih karakteristika komunikacijskog satelita, koji će biti lansiran u orbitalni slot od 42 stepena istočno, biti povećanje kapaciteta turskog Ka-opsega 15 puta.

On je također rekao da je Turska potpisala ugovor za satelit Turksat 5B sa kompanijom Airbus Defence and Space (Airbus D&S) kako bi se osigurala redundantnost satelita.

Turksat 5B lansirat će SpaceX na raketi Falcon 9 sa Cape Canaverala. Ranije je ove godine lansirao i Turksat 5A.

Satelit će biti u funkciji 35 godina i služiti u širokom području pokrivenosti koje uključuje cijeli Bliski istok, Perzijski zaljev, Crveno more, Mediteran, Sjevernu i Istočnu Afriku, Nigeriju, Južnu Afriku i njene bliske susjedne zemlje. kao i Turska.

Vezani članci

hd+-dodaje-rtlup-hd-i-voxup-hd

HD+ dodaje RTLup HD i VOXup HD

novembar 19, 2009 11.42 Evropa/London Autor Jörn KriegerNjemačka DTH satelitska platforma HD+ dodaje RTLup HD (ranije RTLplus) i VOXup HD...

m7-group-potpisuje-ugovor-sa-tv-osemom

M7 Group potpisuje ugovor sa TV Osemom

novembar 06, 195201 06.26 Europe/London Autor Chris DziadulCanal+- M7 Grupa u vlasništvu je potpisala višegodišnji ugovor sa Slovačkom lifestyle kanalom...

Back To Top
×Close search
Search