skip to Main Content
AMC potpisuje multi-teritorijalni ugovor sa M7 Group

AMC Networks International (AMCNI) i M7 grupa Canal + potpisali su višegodišnje produženje svog strateškog partnerstva u srednjoj i istočnoj Evropi.

Sporazum pokriva Češku, Slovačku, Mađarsku i Rumuniju i osigurava pojačanu distribuciju cijelog portfelja AMCNI pay-TV kanala u svakoj zemlji, uključujući linearne kanale i obogaćeni VOD sadržaj.

U Češkoj i Slovačkoj, pored kontinuirane distribucije 10 TV programa koji naplaćuju – Sport1, Sport2, AMC, Film +, Minimax, JimJam, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika i CBS Reality – partnerstvo donosi nove elemente, uključujući šire distribucija Sport1-a na Skylink-ovim platformama s rastom penetracije od 10% da bi taj kanal bio dostupan u više od 80% domaćinstava sa TV-om sa naplatom. U međuvremenu, Sport1 i Sport2 po prvi put će uživo prenositi utakmice UEFA-inog međunarodnog klupskog takmičenja na ovim teritorijama kroz nedavno kupljene utakmice UEFA-ine Lige Evrope i UEFA-inog konferencijskog kupa. Sporazum takođe uvodi Minimax u najrasprostranjeniji paket na Skylinkovim platformama, čineći dječji kanal dostupnim u preko 85% TV kuća s naplatom na oba tržišta.

Za Mađarsku strateški sporazum osigurava kontinuirani prevoz cijelog portfelja AMCNI-a na M7 DirectOne-u, koji će na svojim sportskim kanalima također sadržavati nedavno najavljene stečene UEFA-ine Lige prvaka i SerieA nogometna prava. AMCNI također proširuje svoju VOD ponudu za svoje kanale, dok će AMC biti smješten u osnovni paket koji čini filmski i serijski kanal dostupnim u preko 90% TV kuća. U Rumuniji sporazum osigurava kontinuiranu distribuciju cijelog AMCNI pay-TV portfelja na platformama FocusSata.

Komentirajući razvoj, Stefano Colombo, potpredsjednik sadržaja u M7, rekao je: „Jako smo zadovoljni nastavkom i daljnjim jačanjem našeg dugogodišnjeg partnerstva na tržištima centralne Evrope. Novi ugovor pruža još većem broju naših pretplatnika atraktivnu i raznoliku liniju sadržaja AMCNI-a u svim žanrovima, od djece do sporta, preko TV serija i programa životnog stila, jačajući našu linearnu ponudu i ponudu na zahtjev. Radujemo se plodnoj saradnji tokom narednih godina “.

Levente Málnay, EVP / MD AMCNI-a za Srednju i Sjevernu Europu, dodao je: „M7 Group i AMCNI rade zajedno gotovo 20 godina kako bi publici donijeli najbolje u sportu i zabavi, a ovaj poboljšani savez naglašava snažnu potražnju za našom nagradom – pobjednički sadržaj. Naš novi sporazum o više teritorija pružit će kupcima M7 širom Centralne Europe raznolik i hvaljen izbor linearne zabave i zabave na zahtjev u narednim godinama. To će uključivati ​​i prvi prijenos uživo UEFA-inih međunarodnih klupskih takmičenja – UEFA-ine Lige Evrope i UEFA-inih utakmica Europskog kupa za konferencije – na Sport1 i Sport2 u Češkoj i Slovačkoj, uz mnoge druge ekskluzivne premijere.

43

Vezani članci

Back To Top
Search