beIN obnavlja prava MENA Lige prvaka u trogodišnjem UEFA-inom sporazumu

0

Trogodišnje produženje prava dogovorio je beIN SPORTS, te će i dalje biti ekskluzivni emiter UEFA Lige šampiona i UEFA Lige Evrope, zajedno s novom UEFA Ligom konferencije Evrope širom regije MENA od 24 zemlje do 2023/24. Partnerstvo će se proširiti i na UEFA-inu Ligu šampiona za žene.

Utakmice će se ekskluzivno emitirati u svih 24 zemlje Bliskog i Srednjeg Istoka na arapskom, engleskom i francuskom jeziku.Dogovor označava najnovije proširenje dvanaestogodišnje veze između UEFA-e i beIN-a na Bliskom Istoku, a kompanije takođe rade zajedno na mjerama protiv piraterije širom svijeta.

 Guy-Laurent Epstein, direktor UEFA-inog marketinga, rekao je: „Ovo je još jedan važan ugovor za prava UEFA-e koji osigurava značajna sredstva za evropsku fudbalsku piramidu. Oduševljeni smo što možemo proširiti naše pouzdano partnerstvo s beIN MEDIA GROUP, čija je sportska mreža u zemljama Bliskog Istoka i Evrope po svom kvalitetu inovacija u programu i emitovanju. 

“Drago nam je i što UEFA-ina Liga prvaka za žene ima tako važnu platformu za izlaganje. Budući da je evropski fudbal i dalje od takvog sportskog i kulturnog značaja u zemljama Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, ne bismo mogli biti sretniji što smo bili INO kao naš zvanični partner za emitovanje širom regiona. “

Richard Verow, glavni sportski direktor beIN MEDIA GROUP, rekao je: „beIN je oduševljen obnovom našeg cijenjenog odnosa s UEFA-om, jer njihova klupska natjecanja emitiraju partnera u sve 24 zemlje Bliskog Istoka, što nadopunjuje naša postojeća prava na UEFA-ina takmičenja u nacionalnim timovima i veliko niz drugih vrhunskih sportskih i zabavnih prava. 

„Evropski fudbal oduševljava i nadahnjuje navijače kao nijedan drugi sport širom regije MENA – i jednostavno nema boljeg emitera na svijetu koji bi UEFA-in sadržaj donio navijačima, porodicama i domaćinstvima širom arapskog svijeta. Radujemo se što ćemo nastaviti da pružamo najbolje od svjetskog sporta našim cijenjenim pretplatnicima širom ove regije, počevši od nevjerovatnog spektakla UEFA EURO 2020 koji počinje sljedeće sedmice. “

Advertisement