skip to Main Content
Bliži se Svjetsko prvenstvo u fudbalu “Katar 2022”, evo gdje možete gledati utakmice

Od 20. novembra do 18. decembra 2022. BHRT kao vlasnik TV prava za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, koje će se prvi put u historiji održati u zimskom periodu, za svoje gledatelje će osigurati bogat sportski program.

Spektakularno otvaranje Svjetskog prvenstva počinje u 15.45, a iz studija BHT1 pozdravićemo vas u 15.30.

Uzimajući u obzir popularnost nogometa u našoj zemlji, tradiciju prijenosa svih utakmica sa prethodnih šampionata, ali i obligacijske sadržaje i termine koje nalaže FIFA, u periodu Svjetskog prvenstva doći će i do reorganizacije programske sheme BHRT-a.

Uz partnersku saradnju sa kompanijom BH Telecom, BHRT će za njene platforme i korisnike ustupiti prijenose 18 utakmica, 12 iz grupne faze, te četiri u osmini finala i dvije u četvrtini finala.

Inače, u sklopu realizacije Mundijala, Sportski program BHT1 će, sa svim raspoloživim kapacitetima i maksimalnim angažmanom, pored direktnih prijenosa i snimaka realizirati i specijalnu emisiju koja će sadržavati obavezne highlightse odigranih utakmica određenog dana u maksimalnom trajanju od 10 minuta, a koje će uz voditelja uživo analizirati i naši stručni konsultanti i gosti.

Stalni stručni gosti biće Amar Osim i Slaven Musa u jednom paru, te Dželaludin Muharemović i Igor Janković u drugom paru. Također će im se povremeno pridružiti i profesor Mensur Dogan, novinar Sanjin Latifić i bivši nogometni sudija Mesud Peljto. 

Osim toga u sadržaju emisije bit će uvršteni i prigodni prilozi naših novinara. Novitet u svim emisijama koje ćemo producirati bit će i nova 3D tehnologija (Stype Kit System) koja će u studiju BHT1 omogućiti 3D prikaze izabranih igrača sa statističkim parametrima, te virtuelnim formacijama prije početka utakmice, što će praćenje studijskih sadržaja gledateljima približiti na poseban način i učiniti ih zanimljivijim.

U okviru svojih programa BHT1 će prije i za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva osigurati popratne sadržaje vezane za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U programu BHT1 gledatelji će moći pratiti 46 utakmica u direktom prijenosu.

Za one koji nisu u svojim domovima ili uz male ekrane utakmice i sve vezano za Svjetsko prvenstvo u Kataru moći će pratiti putem portala bhrt.a. Biće dostupna dva streama, BHT1 i BHT HD, kao i stream BH Radija.

Pratite utakmice na vašim mobitelima, laptopima, tabletima i računarima putm stranice ili putem aplikacije za iOS i android sisteme.

bhrt.ba

176

Vezani članci

Back To Top
Search