skip to Main Content
Discovery postigao rekordnu gledanost Olimpijskih igara

Discovery kaže da je prva sedmica pokrivanja Olimpijskih igara Tokiju 2020 pružila rekordnu publiku u digitalnim servisima discovery+ i Eurosport.

Broj novih pretplata u prvoj sedmici Tokija 2020 je dvostruko veći od ukupnog broja osiguranih tokom cijelih Zimskih igara u PyeongChangu 2018., iako emiter nije objavio nikakve podatke.

Gotovo tri četvrtine milijarde minuta streaminga olimpijskog sadržaja potrošeno je na pretplatničke usluge discovery+ i Eurosport tijekom prve sedmice, gotovo 18 puta više nego u istoj fazi PyeongChanga 2018. Predstavljajući prve olimpijske ljetne igre Discoveryja.

Velika linearna TV publika osigurana je na nordijskim tržištima na kojima Discovery predstavlja Igre na svojim mrežama za besplatan prijenos. Udio od čak 78% u Norveškoj (rukomet, Španija protiv Norveške); 67% u Švedskoj (Fudbal, Švedska protiv Australije); a zabilježeno je 60% u Švedskoj (plivanje).

Jean-Briac Perrette, predsjednik i izvršni direktor Discovery International, rekao je: „Olimpijske igre najveći su globalni događaj koji nadilazi sport i tradicionalnu sportsku publiku. Kad se osvrnemo na prvu sedmicu, jasno je da su Olimpijske igre donijele novu i drugačiju publiku na naše platforme u impresivnom broju. Na Igrama u Tokiju vide se digitalni brojevi koji nikada prije nisu viđeni, a mi smo oduševljeni što toliko obožavatelja diljem Europe gleda igre na discovery+ i Eurosport Playeru. ”

Eurosport.com i njegove više verzija na lokalnom tržištu također su zabilježile rekordnu dnevnu publiku, s tri puta većim dosegom u odnosu na istu fazu PyeongChanga 2018. Interes za Olimpijske igre postigao je rekordan mjesec za Eurosport.com u julu jer je posjetilo 54 miliona jedinstvenih korisnika platformu.

61

Vezani članci

Back To Top
Search