Passage Pictures predstavlja film o naftnoj industriji Saudijske Arabije i rođenju Aramca

Producentska kuća filmskog producenta Urija Singera, Passage Pictures, najavila je svoj najnoviji projekat, “ Sands of Fortune ”. Istraživanje ključnog otkrića nafte u Saudijskoj Arabiji i naknadno rođenje kolosalne naftne i prirodnog plina, Aramco, prema Deadlineu.

Ovaj film otkriva autentičnu priču dvojice eminentnih američkih geologa, Maxa Steinekea i Khamisa Bin Rimthana, čiji su zajednički napori doveli do iskopavanja prve naftne bušotine u Saudijskoj Arabiji 1938. godine.„Priča o Aramcu je svedočanstvo ljudske genijalnosti i neverovatnog uticaja koji jedno otkriće može imati na svet. Ovo je priča koju svi Saudijci znaju, ali vjerujem da će cijeli svijet uskoro biti zaintrigiran kao i ja kada sam prvi put čuo za ovo”, rekao je Singer za Deadline.

Scenario za ovaj projekat napisao je Bernie Campbell, strateg i pisac govora koji je dugo uronjen u život Saudijske Arabije. Uri Singer i Campbell upoznali su se na Međunarodnom filmskom festivalu u Crvenom moru u decembru gdje su prvi put razgovarali o projektu.

Nekoliko lokalnih produkcijskih kompanija u pregovorima je s Passage Pictures-om o suradnji na filmu, u kojem će navodno biti saudijski i američki talenti.

Aramco je vodeći globalni proizvođač nafte i zauzima drugu poziciju u svijetu u smislu stvaranja prihoda.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles