Holivud protiv Warner Bros. nakon odluke o prijenosu 2021 HBO Max

Brojne glavne figure u Hollywoodu oštro su se suprotstavile odluci WarnerMedia da istovremeno izdaje svoj Warner Bros. filmovi u bioskopima i na HBO Max .

Voditelj optužbe je Christopher Nolan, čiji se film Tenet iz 2020. loše pokazao na američkim blagajnama kao rezultat pandemije Covid-19. Govoreći za Entertainment Tonight , režiser je kritizirao kompaniju “jer nikome nisu rekli” i da su mnogi od predstojećih filmova studija, kao što su The Suicide Squad i The Matrix 4 , “trebali biti iskustva na velikom ekranu.”Navodno njegove osjećaje ponavlja i režiser Arrival and Blade Runner 2049 Denis Villeneuve, za kojeg se vjeruje da je razočaran planom i želi filmsko izdanje za svoj mnogo odgođeni remake Dine .

Nolan je dalje rekao da se filmovi “koriste kao gubitak za streaming uslugu – za novu uslugu streaminga – bez ikakvih konsultacija”, te da industrija u cjelini koristi pandemiju “kao izgovor za sortiranje borbe za kratkoročnu prednost. “

U odvojenom intervjuu za Hollywood Reporter , Nolan je bio daleko kritičniji prema HBO Maxu i nazvao ga “najgorom uslugom streaminga”. Dodao je da plan “nema ekonomskog smisla”.

Nolan se u prošlosti protivio streaming uslugama kao primarnom obliku potrošnje filmova i oštro se usprotivio svakom prijedlogu da Tenet bude pušten u najam.

Međutim, iz Warnerove perspektive odluku je izvijestio Tenet koji je na budžetu SAD-a zaradio samo 40 miliona američkih dolara iz budžeta od 205 miliona američkih dolara.

ivši Bros.

Prihodi od blagajni također su sporna točka za brojne glumce i kreatore. The New York Times izvještava da je Warner Bros. kontaktirao je agencije za talente William Morris Endeavour i Creative Artists prije odluke da Wonder Woman 1984 prebaci na streaming . Studio je navodno pregovarao o ugovorima sa zvijezdom Gal Godot, redateljicom Patty Jenkins i brojnim producentima kako bi odražavao potencijalni gubitak prihoda od prodaje karata koje nedostaju.

Svaki od zvijezda i režisera primio je 10 miliona američkih dolara povećanja u svojim ponudama.

Taj je isplata, kaže list, i sama imala velike posljedice, s nizom Warner Bros. predstavnici zvijezda, među kojima su Margot Robbie, Will Smith, Hugh Jackman i Keanu Reeves, svi su digli uzbunu zbog čega su prema njima tretirani na manji način prema zvijezdama Wonder Woman .

Vjeruje se da Američki ceh redatelja razmišlja o bojkotu Warner Brosa, a ljudi u tijelu počeli su taj studio nazivati ​​’bivšim brosom’.

Legendarna tužba?

Konačni efekat mreškanja odluke o streamingu dolazi od producentske kuće Legendary Entertainment, koja je sufinancirala Dune i Godzilla vs. Kong – oba predviđena za izdanje 2021. godine. Variety izvještava da prodco razmatra pravnu parnicu protiv Warner Bros. zbog odluke da se filmovi prebace na streaming.

Naslovi između njih koštaju više od 330 miliona američkih dolara, a česti suradnik Legendary želi osigurati svoje ulaganje. Vjeruje se da bi prvi prioritet bio pregovaranje o izdašnijem dogovoru, dok bi alternativna opcija mogla biti da Warner izravno kupi filmove.

Iako bi to bilo krajnje utočište, Legendary pravni izazov Warnerovom potezu nije skinuo sa stola zbog kršenja ugovora.

Ranije ove godine pojavili su se razgovori o Netflixu koji želi kupiti Godzillu vs. Kong za 250 miliona američkih dolara, ali WarnerMedia je to odbila.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles