Kraljičinu sahranu gledalo je 29,2 miliona gledalaca

Više od polovine britanske populacije pratilo je BBC-jev izvještaj o državnoj sahrani HM kraljice Elizabete II.

Kada se kombinuje sa pokrivenošću sa ITV-a i Sky-a, ukupno 29,2 miliona se uključilo u nekom trenutku tokom emitovanja.

Glavni dio ceremonije prenesen je na sve glavne zemaljske i osnovne Sky kanale uključujući Sky News i Sky Showcase. Samo Channel 5 se odjavio sa danom porodičnih filmova.

Ceremoniju na BBC One pratilo je 19,5 miliona, a u prosjeku ih je pratilo 12,9 miliona u cijelom prijenosu. BBC Two je dodao još 2 miliona za svoju potpisanu pokrivenost, ITV je gledalo 5,3 miliona, a Sky News dostigao je vrhunac od 934.000. Svi kanali su koristili objedinjenu pokrivenost BBC studija sa sopstvenim voditeljima i komentatorima.

Prema istraživačkoj organizaciji BARB, prosječna publika za kraljičinu sahranu u Vestminsterskoj opatiji (između 11:00 i 12:06) bila je 26,2 miliona na svim kanalima.

Ležanje u stanju Njenog Veličanstva strimovano je 25 miliona puta preko BBC-ja online i iPlayera.

BBC-jeva publika za sahranu bila je najveća od Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, iako daleko od finala Svjetskog prvenstva 1966. između Engleske i Zapada koje je u danima tri domaća kanala ukupno gledalo 32,3 miliona na BBC-u i ITV-u. .

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top