skip to Main Content
French Open u UHD HDR

Eurosport će emitirati oko 120 sati tenisa uživo sa Otvorenog prvenstva Francuske sa Roland Garrosa u UHD HDR-u i uz njemački komentar. Uključena polufinala i finale u briljantnoj kvaliteti slike.

Svakog od 15 dana turnira, sve utakmice na Center Court Philippe Chartieru bit će prikazane na Eurosport 4K na UHD1. Sportska kuća, koja tradicionalno uživo prenosi sa pariskog Grand Slam turnira, ponavlja svoju posvećenost iz prethodne godine. U to vrijeme, međutim, za razliku od ovog vremena, turnir je morao biti pomaknut s proljeća na jesen. Eurosport je 2020. prvi put pokazao French Open u UHD HDR-u putem HD Plus-a. UHD emisije su takođe bile dostupne godinu dana ranije ( izvijestila je DIGITALNA TELEVIZIJA ).

Ove godine French Open održat će se od nedjelje, 30. maja do 13. juna, kao i uvijek u teniskom objektu Roland Garros.

Zahtjevi za prijem su ili HD Plus modul , HD Plus UHD prijemnik ili televizor u koji je HD Plus već integriran . Pored odgovarajuće opremljenog UHD TV-a, naravno uključeni su i aktivni paket HD Plus kanala i satelitski prijem preko Astre 19,2 stepeni istočno.

Naravno, Eurosport takođe opširno izvještava o Otvorenom prvenstvu Francuske na besplatnoj TV. Ono što je novo u 2021. godini je da će i Servus TV Germany doprinositi direktnim prenosima sa Roland Garrosa ( članak DF o ovome).

16

Vezani članci

Back To Top
Search