Počelo emitovanje serije “Vreme smrti” u produkciji United Media

pocelo-emitovanje-serije-“vreme-smrti”-(“vreme-smrti”)-u-produkciji-united-media

Serija “Vreme smrti”, u produkciji United Media i izvršnoj produkciji Eye to eye, počela je da se emituje na TV Nova u Srbiji 4. marta. Prva epizoda serije, zasnovana na istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti, zabeležila je odlične rezultate gledanosti, pozicionirajući Novu televiziju kao najgledaniju komercijalnu televiziju, sa udelom od 14,77 odsto, prema podacima TV Beata.

Adaptacija romana “Vrijeme smrti” u seriju jedan je od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima. Tokom 200 dana snimanja, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođena tvorcem serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1.200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija širom Srbije.

“Veliki autor i produkcijski tim stoji iza ovog projekta. Gledaoci ne mogu i ne treba da vide naše dugogodišnje napore. Moraju da se uvuku u priču koju smo im ispričali. Nadam se da će biti zadovoljni i na neki način ponosni što smo uspjeli u ovom ogromnom poduhvatu. Samo mi znamo kako”, rekao je tvorac serije, Goran Šušljik.

Radnja serije smeštena je tokom Prvog svetskog rata i prati najdramatičnije i najuzbudljivije događaje koji su se desili na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo poznati vojni lideri i političari koji su zemlju vodili u verovatno najsloženijem istorijskom položaju Srbije, već i brojne uzbudljive sudbine naizgled običnih ljudi u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević. Scenarij su napisali Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent.

United Media produkcija se pozicionirala kao lider u proizvodnji domaćih, originalnih visokobudžetnih serija koje podižu domaće proizvodne standarde. Prethodno, sa Šušljikom i Ivanom Živkovićem, kompanija je snimila seriju “Vreme zla” (“Vreme zla”), po romanu “Vernik” (“Vernik”) u okviru trilogije Ćosić.

United Media već ima 40 projekata u svom originalnom katalogu produkcije – filmove i serije koji su prodani u više od 30 zemalja širom svijeta.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top