Beta prodaje serije HBO Maxu u CEE

0

Nakon svjetske premijere serije “Znam kako dišeš” na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, Beta film sklopio je ugovor s HBO Maxom koji je kupio kriminalističku dramu nominirane za Oscara Jasmile Žbanić za regiju srednje i istočne Europe (CEE). Ugovor uključuje i Betin srpski triler Djeca zla, snimljen prema bestseleru Miodraga Majića. Trenutno su u tijeku daljnji pregovori s ključnim europskim partnerima za obje emisije.

“Znam kako dišeš” (6x1h) režirala je, napisala i producirala Jasmila Žbanić, koja također preuzima ulogu showrunnerice, dodajući još jednu snažnu dramu u svoj portfelj, koji uključuje HBO-ov The Last of Us nominiran za Emmy® i kritički hvaljeni Nominiran za Oscar® i BAFTA® Quo Vadis, Aida?Dobitnica Europske filmske nagrade Jasna Đuričić glumi Nevenu Murtezić, tužiteljicu usred razvoda i samohranu majku sina tinejdžera. Slučaj samoubojstva adolescentice pokreće lavinu događaja u njezinu profesionalnom i privatnom životu jer sve teže uspijeva uskladiti odnos prema sinu Dinu (Lazar Dragojević) i posao pod stalnim pritiskom javnosti i politike.

“Znam kako dišeš” producirali su Deblokada i BH Content Lab za BH Telecom, a bit će dostupan na HBO Maxu od 23. studenog.

Triler serija Djeca zla (10x1h) odvija se dok maskirani počinitelj počini ritualno ubojstvo istaknutog političara, ostavljajući zlatnik u ruci. Nikola Bobić, branitelj popularan među kriminalcima, nerado preuzima novi slučaj i postaje dio opasne igre koja će mu zauvijek promijeniti život. U režiji Ivana Stefanovića (Grupa) i Vladimira Tagića (Jutro mijenja sve), serija je nastala u produkciji Firefly Productions za Telekom Srbija.

Napokon, druga sezona višestruko nominirane kriminalističke serije Tišina (12x1h) redatelja Dalibora Matanića (Posljednji socijalistički artefakt, Papir) bit će dostupna za streaming na HBO Maxu od 9. studenoga. Seriju produciraju Drugi plan i HRT u suradnja s Beta filmom i Ukrainian Producers Hubom. 

ceetv.net