BBC Sport podlicencira prava na FA kup od TNT Sportsa

Novi sporazum između BBC-ja i TNT Sportsa znači da će BBC i dalje biti besplatni emiter
FA kupa.

Od 2026. godine, BBC će imati pristup 14 utakmica iz istorijskog domaćeg kup takmičenja, a do tada će nastaviti dijeliti pokrivenost sa kolegom PSB ITV-om kao što je bio slučaj u proteklih 10 sezona.

Trojan Paillot, SVP Sports Rights Acquisitions and Syndication WBD Sports Europe, kaže: “TNT Sports će prenositi svaku utakmicu izvan početnih utakmica u 15:00, počevši od prvog kola, osiguravajući da navijači mogu gledati više Emirates FA Cupa nego ikada prije svih na jednom mestu.”

Warner Bros. Discovery je platio navodnih 66 miliona funti za prava.

BBC će prikazati dvije utakmice uživo od svakog kola do četvrtfinala, jedno polufinale i finale. Dogovor također predviđa da BBC ima istaknute sadržaje i digitalne klipove na svojim platformama.
„BBC ima ponosnu istoriju okupljanja navijača širom nacije za svu magiju i dramu FA kupa,“ Philip Bernie, privremeni direktor BBC Sporta. “Ovo partnerstvo u naredne četiri godine je sjajna vijest i, uz naše nedavno produženje Premijer lige i naglaske iz UEFA Lige prvaka koji dolaze ove godine, znači da će BBC Sport fanovima pružiti vrhunsku analizu, komentare i izvještavanje o najvećim fudbalskim takmičenjima besplatno za emitiranje. i dostupno svima.”

Postojeći ugovor BBC Sporta o audio pravima i komentarima sa FA koji pokriva Emirates FA kup i domaće reprezentativce Engleske nastavlja se do 2026.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top