BeIN prenosi AFC Azijski kup 2023 za povrijeđene Palestince u Kataru

BeIN Sports je objavio da emituje svih 51 utakmica iz tekućeg AFC Asian Cup Qatar 2023. uživo na ekranima zajednice unutar stambenog kompleksa Palestinaca i Sidra Medicine, gdje se mnogi nalaze na liječenju. Emiter pokazuje svoju opredijeljenost da podrži humanitarne napore Države Katar za Palestince evakuirane iz Gaze.

Učešće fudbalske reprezentacije Palestine na turniru, koji je počeo 12. januara i koji će se završiti 10. februara, postao je izvor inspiracije za povrijeđene Palestince. Zbog njihovog zdravstvenog stanja, lično prisustvovanje utakmicama nije izvodljivo, ali beIN Sports osigurava da mogu uživati ​​u sveobuhvatnoj pokrivenosti iz udobnosti svojih rezidencija.

Hatem Al Trabelsi i Youssef Chippo, analitičari beIN Sportsa i bivši profesionalni fudbaleri, posjetili su kompleks. Dvojac se družio sa povrijeđenim osobama, gledao utakmicu između Palestine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, pa čak i igrao živahnu nogometnu utakmicu sa djecom.

Mohammad Al-Subaie, izvršni direktor beIN MENA, rekao je: „U vremenima krize, moć solidarnosti i suosjećanja postaje još značajnija i transformativna moć sporta da podiže i podržava ne može se podcijeniti. BeIN se nada da dijeljenje naše pokrivenosti može pružiti prijeko potrebno olakšanje, iako privremeno, za ljude koji su iskusili ogromnu patnju, istovremeno naglašavajući našu posvećenost njegovanju jedinstva, otpornosti i nade.”

Ova inicijativa je u skladu sa širom posvećenošću beIN Sportsa da osigura da veliki turniri budu dostupni svima. Služi kao produžetak obećanja beIN-a da prelijepu igru ​​učini inkluzivnijom, nakon njihovog uspješnog prijenosa FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. u namjenskim fan zonama širom regije MENA, uključujući Palestinu, posebno za raseljene osobe.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top