BiH: BHRT i MY TV će prenositi utakmice EURA, evo kako će funkcionisati

U zgradi BHRT-a održana je konferencija za medije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine i BH Telecoma povodom zajedničke realizacije još jednog velikog projekta, prijenosa Evropskog nogometnog prvenstva 2024. godine (14. juni – 14. juli).

Evropsko prvenstvo će se igrati u Njemačkoj od sredine juna do sredine jula, a sve utakmice će direktno prenositi BHT 1. Nažalost, Bosna i Hercegovina nije uspjela se plasirati na smotru najboljih selekcija Evrope, ali će program biti bogat.

Prvi se medijima obratio v.d. generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević, koji je otkrio da će utakmice biti u prijenosu na BHT-u, ali i na platformi MY TV.

“Sve utakmice bit će u prijenosu na BHT-u, a neke preostale utakmice, koje će biti dio našeg repertoara, bit će na MY TV. Mi smo partneri s našom bratskom kućom, mi smo telekom operater, a oni su televizija i radujemo se novoj saradnji. Ista nam je misija, a to je da BiH bude dio evropske i svjetske javnosti da prati najznačajnije događaje”, poručio je Kovačević.

Nakon toga se medijima obratio Belmin Karamehmedović, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

“Pokazalo se da je to zaista odlična sinergija. Godinama sarađujemo vrlo uspješno na velikim sportskim događajima. Nema sumnji da će sva pažnja javnosti u tih mjesec dana biti usmjerena na dešavanja na nogometnim stadionima širom Njemačke. Mogu da potvrdim da će sve utakmice ići na programima BHT-a i platformi MY TV, s tim da će jedan broj utakmica biti prikazan ekskluzivno samo na kanalu MY TV. Pripreme traju već mjesecima”, rekao je Karamehmedović.

Konkretno objašnjenje dobili smo od urednice sportskog sadržaja BHT-a Medine Šehić, koja je pojasnila da samo šest utakmica neće biti u direktnom prijenosu na BHT-u, ali samo zato što će se igrati u istom terminu kao i “udarne” utakmice trećeg kola grupne faze. One će se emitovati na MY TV.

“Sve utakmice ćemo prenositi direktno, a ove različite se odnose na treće kolo po grupama, zbog bolje regularnosti i UEFA-inih pravila jer se igraju u isto vrijeme. Tako mogu poručiti da će sve utakmice biti na BHT-u i na MY TV platformi. Dakle, samo za treće kolo važi da će biti po šest različitih utakmica na BHT-u i MY TV jer će se igrati istovremeno”, kazala je urednica BHT-a

Šehić je najavila i programski studio, uz kvalitetne goste, stručne komentare, različite rubrike i statističke sadržaje te poručila da nas čeka mjesec dana istinskog spektakla.

Utakmice će se igrati u tri termina od 15, 18 i 21 sat, a specijalna emisija će počinjati svakog dana od 17 sati i trajat će do ponoći.

Izvor: klix.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top