DAZN & Sky zadržava prava na Seriju A

DAZN i Sky će ponovo podijeliti prava na talijanski vrhunski fudbal, pri čemu će svaki osigurati pakete ekvivalentne njihovom trenutnom vlasništvu.

Klubovi su većinom od 17 glasova glasali za prihvatanje ponude ukupne vrijednosti 900 miliona eura godišnje za TV prava od sezone 2024/25 do 2028/29. Međutim, ovo je manje od 927 miliona eura iz prethodnog ugovora i slijedi period kada je Liga razmišljala o uspostavljanju vlastitog kanala.

DAZN će imati sedam ekskluzivnih mečeva svakog dana meča, što predstavlja 266 mečeva po sezoni, a još 3 utakmice po danu meča (114 po sezoni) će biti podijeljene sa Sky Italia.

Shay Segev, izvršni direktor DAZN grupe, rekao je: “DAZN je radio nevjerovatno naporno u proteklih pet godina kako bi pružio rezultate za Serie A, njene klubove i njihove navijače. Zahvalni smo na povjerenju koje su nam ukazali u narednih pet godina kako bismo nastavili pružati, inovirati i pokretati uživanje i strast po kojoj je talijanski fudbal poznat. To je fantastičan rezultat za sve strane. Nastavit ćemo težiti stvaranju najboljih mogućih usluga za naše klijente, s apsolutnim fokusom na još bolju dostupnost, zabavu i izum za koje je osmišljena DAZN-ova vodeća svjetska tehnologija.”

Postojeći DAZN-ov ugovor nije bio bez kontroverzi. U julu je italijansko tijelo za zaštitu konkurencije AGCM kaznilo servis za striming i Telecom Italia u ukupnom iznosu od skoro 8 miliona eura zbog njihovog ugovora o TV pravima za Seriju A za period 2021-2024. Uprava je utvrdila da suparnici nisu mogli ponoviti paket između dva partnera.

Prvi mjeseci ugovora bili su pokvareni gledateljima koji su se žalili na tehnički kvalitet emitovanja.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top