ESPN obnovio ugovor za emitovanje utakmica Eredivisie

Sportski emiter ESPN u vlasništvu Disneya obnovio je ugovor o prikazivanju vrhunskog holandskog fudbala do 2030. godine.

Ugovor vrijedan 750 miliona eura je udarac za konzorcijum holandskih kablovskih i telefonskih provajdera Ziggo, KPN, Delta i T-Mobile koji su se nadali da će osigurati prava.

Telegraaf javlja da se trenutni ugovor, koji traje do 2025. godine, produžava na pet godina. Klubovi će između njih dobiti godišnji bonus od 135 miliona eura i bonus od 70 miliona eura koji će biti isplaćen u dvije faze nakon što Eredivisie CV službeno potpiše ugovor.

Novi ugovor je skoro duplo veći od desetogodišnjeg ugovora potpisanog 2013. godine kada je tadašnji Fox Sports pristao plaćati 80 miliona eura po sezoni.

Disney će djelovati kao jamac za cjelokupnu vrijednost ugovora, a također će otpisati zajam koji je Eredivisie CV uzeo za pokrivanje početnih gubitaka Fox Sportsa.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top