Euroleague Basketball i United Media produžili partnerstvo Nove i Sport Kluba

Euroleague Basketball, organizator dva vrhunska evropska košarkaška takmičenja i United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi sa zadovoljstvom objavljuju nastavak dosadašnje saradnje i potpisivanje novog ugovora koji obezbjeđuje ekskluzivna prava prenosa mečeva Euroleague i Eurocup-a u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj i Kipru.

Novi višegodišnji ugovor osigurava kanalima Nova i Sport Klub nastavak prenosa takmičenja koje organizuje Euroleague Basketball u narednih pet godina a time i obilježavanje pune dvije decenije saradnje. Takođe, ovo je i nastavak strategije širenja kompanije United Media u jugoistočnoj Evropi gdje je košarka jedan od dominantnih sportova.

„Naši partneri – kanali na kojima se emituje Euroleague, su od suštinske važnosti za uspješno poslovanje a imati tako značajnog partnera kao što je United Media, koja je posvećena da naše mečeve donese gledaocima u zemljama jugoistočne Evrope, je ključ u pridobijanju nove publike“, izjavio je izvršni direktor Euroeleague Basketball Maršal Glikman. „Nova i Sport Klub su naši dugogodišnji partneri a dostizanje pune dvije decenije saradnje sa ovim sporazumom je dokaz zajedničke posvećenosti da ponudimo vrhunske produkcijske standarde i kreiramo sadržaj za rastuću i vrlo zahtjevnu bazu fanova“.

Grčka i zemlje Adriatic regiona imaju dosta predstavnika u takmičenjima Euroleague Basketball: Crvena Zvezda Meridianbet i Partizan Mozzart Bet su moćni predstavnici Srbije u Euroleague dok Olympiacos Piraeus i Panathinaikos Athens predstavljaju Grčku a Budućnost VOLI Podgorica i Cedevita Olimpija učestvuju u Evrokupu.

„Ugovor sa Euroleague Basketball je veoma važan potez za dugoročne planove koje United Grupa ima u zemljama za koje smo otkupili petogodišnja sportska prava. Ovo investiranje u najbolji medijski sportski sadržaj je još jedan pokazatelj koliko smo posvećeni razvoju tržišta Grčke, Kipra i zemalja Adriatic regiona, koje vidimo kao stratešku lokaciju United Grupe“, izjavio je predsjednik United Grupe, Nikos Stahopulos.

“Bilo nam je veoma važno da omogućimo gledaocima naših kanala da u narednih pet godina prate ovo spektakularno sportsko takmičenje. Saradnja sa Euroleague oduvijek je bila na vrhunskom nivou, a povjerenje koje smo međusobno gradili u prethodne dvije decenije bilo je, vjerujem, presudno u potpisivanju petogodišnjeg ekskluzivnog ugovora. U periodu u kome vlada vrlo kompleksna situacija na tržištu kupovine sportskih prava, izuzetno smo ponosni što smo omogućili ljubiteljima

vrhunske košarke da utakmice najboljih evropskih takmičenja gledaju na našim kanalima Nova Sports u Grčkoj i Kipru, kao i na Sport Klubu u zemljama Adriatic regiona. United Media je godinama vodeća kompanija kada su u pitanju prava emitovanja najvažnijih sportskih događaja, a ovaj ugovor je samo još jedna potvrda našeg strateškog opredjeljenja da ćemo i u budućnosti gledaocima osigurati prenose najprestižnijih takmičenja“, izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

O Euroleague Basketball:

Euroleague Basketball (EB) je globalni lider u oblasti sporta i zabave, posvećen organizovanju vrhunskih evropskih takmičenja profesionalnih košarkaških klubova po jedinstvenom i inovativnom modelu. U vlasništvu i pod vođstvom nekih od najuspješnijih klubova na svijetu, EB upravlja sa dva glavna košarkaška takmičenja na kontinentu: Turkish Airlines EuroLeague i 7DAYS EuroCup kao i takmičenjem za mlađe od 18 godina – EB Adidas Next Generation Tournament. EB je 2016. godine osnovala zajedničko preduzeće sa IMG Media (kompaniju Endeavour) za upravljanje globalnim, medijskim, marketinškim i komercijalnim pravima, podižući vidljivost do rekordnih brojeva.

Euroleague Basketball takmičenja donose elitu evropske košarke na svih pet kontinenata. Također, organizuje niz društvenih i obrazovnih aktivnosti, koje vodi program One Team, u skladu sa agendom Ujedinjenih nacija 2030. i ciljevima održivog razvoja. Sa akademske strane, EB Sports Business MBA obučava buduće profesionalce u sportskom menadžmentu.

O kompaniji United Media:

United Media je dio United Grupe i vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja. Sa 4.200 zaposlenih, United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja svake godine, koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište od više od 40 miliona ljudi.

Kompanija u svom portfoliu ima 55 televizijskih stanica, od kojih šest imaju nacionalnu frekvenciju i uspješan digitalni portfolio od 30 web portala, šest novina, dva časopisa i pet radio stanica. Kompanija takođe nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja sa prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu sa ciljnom grupom za odabrane kanale.

n1info.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top