Francuski sud presudio je u korist BeIN Sportsa u sporu sa Canal+

Francuski sud presudio je u korist BeIN Sportsa u sporu sa Canal+ oko vrijednosti fudbalskog ugovora Ligue 1.

BeIN je imao licencirani paket 3 iz Ligue 1, koji je omogućavao prijenos dvije sedmične utakmice, u subotu u 21 sat i nedjelju u 17.05 između 21.2020.

Međutim, nakon debakla Mediapro-a, u kojem je nosilac prava pribavio 80% dostupnih utakmica, samo da bi se povukao iz sporazuma, većinu prava je zatim otkupio Amazon Prime za 250 miliona eura po sezoni.

Nakon toga, Canal i BeIN su osporavali vrijednost svoje dvije igre i također su započeli zajednički postupak protiv LFP-a.

Canal, koji je više od 30 godina bio nosilac prava francuskog vrhunskog fudbala, objavio je da odustaje od emitovanja, ali je bio primoran da nastavi s prikazivanjem igara nakon niza sudskih postupaka.

U najnovijoj presudi, Apelacioni sud u Versaju stao je na stranu BeIN Sportsa u svom sporu sa Canalom, podržavajući prethodnu odluku privrednog suda u Nanteru u junu 2021.

Kanal sada mora da plaća utakmice i da se pridržava rasporeda emitovanja uz kaznu od milion eura.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top