LFP otkazuje aukciju prava za Ligue 1 nakon nezadovoljavajućih ponuda

Proces nadmetanja za domaća prava na vrhunski francuski fudbal u ciklusu 2024-29 je zaustavljen nakon što Ligue de Football Professionel (LFP) nije primila nijednu ponudu za prikazivanje Ligue 1.

LFP je sada primoran da proaktivno pregovara sa potencijalno zainteresovanim stranama.

Nakon što je u ponedjeljak istekao rok za podnošenje, pokazalo se da nije data nijedna ponuda iznad rezervne cijene.

“Nakon što je primio više kvalitetnih ponuda i zagarantovanih finansijskih paketa za sve pakete (1-5), LFP Media otkriva da nijedan od paketa danas (utorak) nije pripisan. Kao rezultat toga, LFP Media nastavlja proces komercijalizacije prava na Ligu 1 i odgađa poziv za kandidate za Ligu 2”, navodi LFP u saopćenju.

U ponudi je pet paketa uključujući dva glavna paketa koji uključuju prava na prijenos utakmica uživo. Jedan takav paket, po cijeni od 530 miliona eura, sadrži dva najbolja meča u sedmici koji će se prenositi uživo.

Očekivalo se da bi Amazon Prime Video i Canal+, koji između njih drže trenutna prava, mogli započeti rat cijenama s BeIN Sportsom, DAZN-om i Appleom.

Francuski sportski dnevnik L’Équipe prenosi da su i DAZN i BeIN dali ponude ispod rezervne cijene. Amazon vjeruje da je preplatio svoj trenutni paket prava, dok je Canal+ već javno izjavio da neće ući u utrku.

Neuspješno dobijanje zadovoljavajuće ponude za Ligue 1 prava znači da je aukcija za Ligue 2 – gdje BeIN trenutno drži prava – sada odgođena.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top