Liga Nacija: BiH večeras dočekuje Crnu Goru, prijenos na čak 36 tv stanica

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras dočekuje Crnu Goru na Bilinom Polju i ima priliku osigurati osvajanje grupe Lige nacija što bi donijelo tri velike stvari.

Eventualnom pobjedom BiH bi ozvaničila prvo mjesto. To bi joj donijelo drugi jakosni šešir pred žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo i nominalno lakše protivnike, a osiguralo bi i plasman u baraž za Euro ukoliko ne bi prošli na prvenstvo kroz kvalifikacije koje slijede.Treća velika stvar je i to što bi pobjeda BiH donijela plasman u elitnu diviziju Lige nacija i okršaje s najboljim selekcijama svijeta.

BiH je neporažena u prva četiri duela Lige nacija uz omjer od dvije pobjede i dva remija. Današnji susret protiv Crne Gore idealna je šansa da se kolo prije kraja osigura pobjeda i plasman u viši rang.

Prvi meč Crne Gore i BiH protekao je u velikom nadmetanju, a završen je rezultatom 1:1 u Podgorici. Crna Gora je tada pokazala koliko može nezgodan rival biti, a ne sumnjamo i da će se večeras pokazati u najboljem svjetlu i u Zenici.

Atmosfera u taboru reprezentacije BiH je odlična, uprkos brojnim problemima s povredama koje Ivaylo Petev ima. Selektoru su nastup otkazali Rade Krunić, Anel Ahmedhodžić, Jusuf Gazibegović i Luka Menalo te je zbog toga morao naknadno pozivati igrače.

Džeko je poručio da očekuje mnogo ofanzivniju igru Crne Gore nego u junskom meču u Podgorici. To je i shvatljivo jer je našim komšijama potrebna pobjeda kojom bi došli na prvo mjesto.

UEFA je odredila poljsku ekipu arbitara da dijele pravdu večeras na Bilinom Polju. Ugledni UEFA-in sudija, koji dijeli pravdu na najbitnijim evropskim nogometnim mečevima, bit će angažovan i večeras u Zenici, a to je Szymon Marciniak. Pomagat će mu Pqwel Sokolnicki i Tomasz Listkiewicz. Četvrti sudija je Tomasz Musial.

Drugi zvanični susret komšijskih reprezentacija igra se večeras s početkom u 20:45. U direktnom prijenosu možete ga gledati u programu BHT-a, a portal Klix.ba radit će tekstualni prijenos.

Utakmicu prenosi čak 36 tv stanica a evo pregleda gdje se sve može gledati susret:

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top