Nizozemska Eredivisie ide u Ultra HD od sljedeće sezone

ESPN obećava holandskim fudbalskim navijačima pokrivanje Eredivisie u Ultra HD-u, HDR-u, od početka sljedeće sezone.

Emiter trenutno vodi razgovore sa pojedinačnim provajderima o distribuciji poboljšane usluge.

U Holandiji, ESPN-om upravlja Eredivisie Media & Marketing (EMM). U zajedničkoj izjavi Marco de Ruiter i Frank Rutten, ako su EMM rekli da, iako iskustvo Eredivisie na stadionu ostaje jedinstveno iskustvo, ESPN je želio pružiti najbolju alternativu.

„Saradnja sa našim distributivnim partnerima je za nas izuzetno važan element. Holandski klupski fudbal popularniji je nego ikad i zahvaljujući ovim višegodišnjim partnerstvima, možemo nastaviti da razvijamo taj uspjeh zajedno. Uvođenje Ultra HD-a na ESPN je odličan primjer za to.”

EMM je proširio svoje distribucijsko partnerstvo sa Delta/Caiway i T-Mobileom, držeći ESPN kanale dostupnim Delta/Caiway i T-Mobile korisnicima još najmanje pet godina nakon završetka trenutnog signala. U 2020. sklopljeni su dugoročni ugovori i sa VodafoneZiggo, M7 (Canal Digitaal), Youfoneom i Joyneom, između ostalih.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top