Rukometna Bundesliga od ove sezone na Sport Klubu

0

Gledatelji Sport Kluba će, od jeseni, imati priliku da u svakom kolu, tokom 34 tjedna koliko traje sezona, gledaju po tri najatraktivnije utakmice rukometne Bundeslige, i kompletan DHB kup i Superkup.

Vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi United Media i Hanball Bundesliga potpisali su višegodišnji ugovor o ekskluzivnim pravima za prijenose utakmica najjače njemačke rukometne lige na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.Gledatelji Sport Kluba će, od jeseni, imati priliku da u svakom kolu, tokom 34 tjedna koliko traje sezona, gledaju po tri najatraktivnije utakmice u svakom kolu Bundeslige u izravnim prijenosima, kao i kompletan DHB kup i Superkup.

U pitanju je natjecanje koje predvodi aktualni prvak Europe Magdeburg, kao i pobjednik drugog po rangu europskog natjecanja – EHF Europske lige – Fuhse iz Berlina i odakle potiču europski velikani poput Kiela, koji će braniti titulu prvaka Bundeslige u novoj sezoni, Flensburg, Lemgo, Gumersbach i drugo.

Bundesliga je najjače nacionalno rukometno prvenstvo u Europi, prema službenom rangiranju EHF-a. U pitanju je liga iz koje će se dvije momčadi natjecati u Ligi prvaka ove sezone (Magdeburg i Kiel), a iz koje su se u prošloj sezoni tri ekipe takmičile u Europskoj ligi (Fuhse, Flensburg i Gopingen).

„Mi smo televizija koja je uvijek imala najviše aspiracije kada je rukomet u pitanju. Tijekom prethodnih 17 godina Sportklub je davao veliki značaj ovom sportu kroz direktne prijenose i prezadovoljni smo što ćemo od ove sezone u ponudi imati najbolju nacionalnu rukometnu ligu. Svakako da će ljubitelji ovog sporta moći u svakom ligaškom kolu da uživaju u sjajnim duelima nemačkih i evropskih velikana” , istakao je direktor Sport Kluba Nemanja Simeunovic.

Iz sjedišta njemačke rukometne Bundeslige su istakli veliko zadovoljstvo partnerstvom sa Sport Klubom, s obzirom na veliku popularnost i pokrivenost u regiji koju ovaj TV kanal ima.

United Media je dio United Groupa i vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, koja posluje u osam zemalja.

S 4.200 zaposlenih, United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja svake godine koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište od više od 40 milijuna ljudi. Pored toga, kompanija u svom portfoliju ima 55 televizijskih postaja, od kojih sedam s nacionalnom pokrivenošću, više od 30 portala, kao i 6 novina i 5 radio stanica. Također, nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja s prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu s ciljnom skupinom za odabrane kanale.

Bundesliga je njemačko rukometno natjecanje i prema službenom rangiranju Europske rukometne federacije, su najjača nacionalna liga u Europi. Članice Bundeslige Magdeburg i Füchse Berlin su u prethodnoj sezoni bili osvajači dva najjača europska klupska natjecanja – Lige prvaka i Europske lige, a njemačke ekipe s 21 titulom vode na listi država s najvećim brojem trofeja u povijesti Europskog kupa/EHF Lige prvaka.