Sky Sports osigurao teniska prava za više teritorija

Sky Sports je osigurao prava na muške i ženske teniske turneje u Velikoj Britaniji i Irskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj u petogodišnjem ugovoru koji počinje 2024.

U Luksemburgu, Lihtenštajnu i Južnom Tirolu također postoje neisključiva prava.

Više od 80 turnira iz ATP i WTA Tours će se prenositi uživo, što čini više od 4000 mečeva. Prikazivat će se na Sky Sports/Sky Sport, NOW, WOW i digitalnim platformama.

Partnerstvo uključuje Nitto ATP Finals i WTA Finals, sve ATP Masters 1000 i WTA 1000 događaje, 500s i 250 događaje (isključujući domaće događaje) i Next Gen ATP Finals koji predstavlja Neom.

Stephen van Rooyen, izvršni direktor Sky UK & Ireland i Grupe CCO, rekao je: “Ovo je fantastično vrijeme da vidite ATP i WTA Tours na Sky Sportsu na našim tržištima, dok tenis ulazi u novu eru sa svježim i uzbudljivim talentima koji se probijaju do vrh sporta. Predani smo spajanju dvije turneje kako bismo uzdigli i muške i ženske zvijezde i pružili pokrivenost svjetske klase za 80 događaja kroz 48 tjedana u godini; stvarajući potpuno novi dom za ljubitelje tenisa.”

U Ujedinjenom Kraljevstvu, pokrivanje dvaju Tourova vodit će voditeljica Gigi Salmon, uz Tima Henmana i Lauru Robson koji će ponuditi svoje stručne analize i uvide, uz Jonathana Overenda koji će komentirati utakmicu.

“ATP Media se ponosi proizvodnjom i isporukom ogromne količine sadržaja svjetske klase generiranog na ATP Touru, a tri entiteta Sky pokazala su se kao savršeni partneri za pružanje ovog sadržaja našim brojnim ljubiteljima tenisa, rekao je Mark Webster, izvršni direktor, ATP mediji.

Marina Storti, izvršna direktorica WTA Ventures, dodala je: “Ovo partnerstvo je sjajna vijest za ljubitelje tenisa koji se mogu radovati uzbudljivijoj akciji od Hologic WTA Toura 2024. i kasnije s ojačanim kalendarom koji će još više podići ovaj sport.”

Ranije ove godine, Sky UK stekao je prava na US Open koji je od 2016. godine prenosio Amazon.

broadbandtvnews.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top