UEFA Playmakers program produžen za četiri godine

UEFA i Disney produljit će UEFA Playmakers program za četiri godine, do 2027., objavile su dvije velike tvrtke. Program UEFA Playmakers inovativan je oblik aktivnosti inspiriran Disneyjevim i Pixarovim bajkama, koji su dvije tvrtke osmislile kako bi potaknule djevojčice od 5 do 8 godina na vježbanje. Uče vas igrati novom metodologijom treninga, kroz pripovijedanje, miješajući nogomet s čudesnim svijetom i likovima iz najpopularnijih bajki.

Svaka od sesija programa, bogata pokretom, timskim radom i maštom, inspirirana je Disneyjevim i Pixarovim animiranim filmovima kao što su Incredibles 2, Frozen 2 i Moana. Na temelju današnje najave, asortiman će biti proširen Oscarom nagrađenim Encantom.

“Vrlo smo uzbuđeni što vidimo kako se UEFA Playmakers širi u sljedeće četiri godine i nastavljamo naše partnerstvo s Disneyem”, rekla je Nadine Kessler, voditeljica UEFA-inog odjela za žene, dodajući: “Kombinacija tjelesne aktivnosti i Disneyjeve magije pokazala se dobitnom kombinaciju, upoznati djevojčice s nogometom, uključiti roditelje i dati svakoj maloj dami priliku da iskusi radost nogometa. Uzbuđen sam što mogu trenirati buduće profesionalne nogometašice čija je ljubav prema nogometu prikazana na Playmakers sesijama.”

Nicole Morse, potpredsjednica marketinga robnih marki i franšiza, Disney EMEA, rekla je: “UEFA Playmakers inspiriran Disneyem je tako sjajno partnerstvo da nije bilo sumnje da ćemo program nastaviti još četiri godine. Bila je tolika radost vidjeti snažne ženske likove i priče o Moani i Frozenu tako pozitivnog utjecaja na obitelji i djecu, potičući ih da budu aktivniji i zavole nogomet s njima. Povratne informacije djevojčica, roditelja i trenera bile su vrlo pozitivne i veselimo se proširenju našeg programa s više djece i filmova. Encanto je, primjerice, već dostupan u 47 europskih udruga.”

Čarobno iskustvo za djevojčice, roditelje i trenere

UEFA Playmakers je imao gotovo opipljiv utjecaj na europske nogometne saveze. Uspjeli smo ostvariti cilj programa da djevojčicama u poticajnom i sigurnom okruženju kroz kretanje, igru ​​i priču približimo ljubav prema nogometu.

UEFA Playmakers sesije temeljene na znanstvenim istraživanjima već se održavaju u 47 europskih nacionalnih saveza i na više od 3800 lokacija. Više od 73.000 djevojaka sudjelovalo je u programu, koji je trenirao više od 5.200 UEFA Playmakers.

Povratne informacije mladih dama, roditelja i trenera koji sudjeluju u programu UEFA Playmakers dokazuju ogroman pozitivan učinak programa u Europi:

  • 96% djevojaka stvarno uživa u sesijama.
  • 91% djevojaka želi nastaviti igrati nogomet.
  • 94% roditelja preporučilo bi sastanke drugim roditeljima.
  • 75,3% roditelja vjeruje da će njihova kćer redovito igrati nogomet i nakon UEFA Playmakersa.
  • 71% trenera kaže da su postali bolji treneri zahvaljujući UEFA Playmakersima. 
  • 68% trenera UEFA Playmakers su žene, a 43% nije imalo prethodnog trenerskog iskustva kada su se pridružile programu UEFA Playmakers. 63% od 292 trenera su žene.

Budućnost djevojaka u nogometu

Iako je priča o Playmakersima tek započela, UEFA će nastaviti graditi na ovom zamahu u budućnosti kako bi djevojčice ne samo upoznale nogomet, već i kasnije nastavile igrati nogomet. Glavni cilj UEFA Playmakersa je olakšati put do nogometa za igrače i trenere u svakom Playmakers centru. U tu svrhu, UEFA podržava lokalne saveze predanim stručnjacima koji također pružaju mentorsku podršku i praćenje.

Osim toga, UEFA će omogućiti veći pristup sadržaju UEFA Playmakersa, omogućujući djevojkama, obiteljima i trenerima da uživaju u resursima UEFA Playmakersa bez obzira na sesiju.

UEFA Playmakers diljem Europe

Dok je samo sedam zemalja sudjelovalo u pilot fazi koja je započela u veljači 2020. (Austrija, Belgija, Norveška, Poljska, Rumunjska, Škotska i Srbija), u manje od četiri godine programu se pridružilo još 40 zemalja: Albanija, Andora, Azerbajdžan, Bjelorusija , Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Češka Republika, Estonija, Finska, Farski otoci, Gruzija, Gibraltar, Grčka, Izrael, Hrvatska, Kazahstan, Njemačka, Italija, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Malta, Moldavija, Crna Gora, sjeverna Irska, Mađarska, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Wales.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top