United Media osigurala prava za Liga Endesa

0

United Media i Asocijacija košarkaških klubova Španije (ACB) potpisali su višegodišnji ugovor o ekskluzivnim pravima za prenos utakmica Lige Endesa, najjače španske košarkaške lige, na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini. Hercegovina, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Nakon 13 godina pauze, gledaoci Sport Kluba ponovo će imati priliku svakog vikenda uživo pratiti devet utakmica Lige Endesa, zajedno sa kompletnim plej-ofom, Superkupom i Kupom kralja.Komentarišući sporazum, Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba, rekao je: „Oduševljeni smo što smo vratili najjače nacionalno košarkaško takmičenje u Evropi u Sportklub, čime smo proširili našu već impresivnu košarkašku ponudu koja uključuje Evroligu, Evrokup, razna nacionalna prvenstva. , kao i FIBA ​​Svjetsko i Evropsko prvenstvo. Odaćemo Ligi Endesa priznanje koje zaslužuje, jer će svakog vikenda biti jedna od naših izuzetnih atrakcija”.

Jose Miguel Calleja, izvršni direktor ACB-a, dodao je: „Partnerstvo sa Sport Klubom u skladu je s našom ambicijom da osiguramo ekskluzivni plasman za naš sadržaj i osiguramo da dobije priznanje koje zaslužuje. Sport Klub je poznat po tome što ima najbolju košarkašku pokrivenost i vjerujemo da bi ACB trebao biti dio toga. Region koji pokriva Sportklub poznat je po izuzetnim košarkašima i ogromnom značaju koji se daje košarci, uključujući praćenje najboljih igrača i utakmica. Stoga smo uvjereni da će publika potpuno uživati ​​u intenzivnoj borbi za šampionsku titulu”.