United Media osigurala prava za Liga Endesa

United Media i Asocijacija košarkaških klubova Španije (ACB) potpisali su višegodišnji ugovor o ekskluzivnim pravima za prenos utakmica Lige Endesa, najjače španske košarkaške lige, na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini. Hercegovina, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Nakon 13 godina pauze, gledaoci Sport Kluba ponovo će imati priliku svakog vikenda uživo pratiti devet utakmica Lige Endesa, zajedno sa kompletnim plej-ofom, Superkupom i Kupom kralja.

Komentarišući sporazum, Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba, rekao je: „Oduševljeni smo što smo vratili najjače nacionalno košarkaško takmičenje u Evropi u Sportklub, čime smo proširili našu već impresivnu košarkašku ponudu koja uključuje Evroligu, Evrokup, razna nacionalna prvenstva. , kao i FIBA ​​Svjetsko i Evropsko prvenstvo. Odaćemo Ligi Endesa priznanje koje zaslužuje, jer će svakog vikenda biti jedna od naših izuzetnih atrakcija”.

Jose Miguel Calleja, izvršni direktor ACB-a, dodao je: „Partnerstvo sa Sport Klubom u skladu je s našom ambicijom da osiguramo ekskluzivni plasman za naš sadržaj i osiguramo da dobije priznanje koje zaslužuje. Sport Klub je poznat po tome što ima najbolju košarkašku pokrivenost i vjerujemo da bi ACB trebao biti dio toga. Region koji pokriva Sportklub poznat je po izuzetnim košarkašima i ogromnom značaju koji se daje košarci, uključujući praćenje najboljih igrača i utakmica. Stoga smo uvjereni da će publika potpuno uživati ​​u intenzivnoj borbi za šampionsku titulu”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top