skip to Main Content
United Media uspostavlja partnerstvo sa Content Arenom

Content Arena dogovorila se s United Media o digitalizaciji procesa upravljanja pravima na sportske medije i prodajnih procesa.

Prema sporazumu, Content Arena će ponuditi softversko rješenje posebno prilagođeno poslovanju United Media sa sportskim medijskim pravima. Enterprise rješenje po mjeri će se zasnivati ​​na softveru Content Arena Manager sa setom prilagođenih modula koji pokriva sve, od budžetiranja i sticanja medijskih prava do prodaje, pregleda dostupnosti i fleksibilnog izvještavanja.

Sistem Content Arena postat će kamen temeljac nove digitalne infrastrukture za stvaranje jedinstvenog izvora istine za širenje poslovanja United Media u oblasti sportskih prava sa sigurnim i pravovremenim pristupom podacima za svoje zaposlenike, uz pomoć automatizacije usputnih administrativnih zadataka.

Komentirajući razvoj, Erik Lorenz, izvršni direktor i suosnivač Content Arene, rekao je: “Sretni smo što se fokus United Uniteda na inovacije proširuje i na komercijalno poslovanje i što je jedna od vodećih medijskih kompanija u Europi vjerovala našoj tehnologiji i stručnosti pojednostaviti ključne poslovne procese. Uvjereni smo da će naš softver postaviti dobru osnovu za njihovo širenje sportskog poslovanja kako bi bilo što efikasnije ”.

Dirk Gerkens, direktor programa, proizvodnje i prodaje oglašavanja United Media, dodao je: „United Media posjeduje prava na emitiranje najprestižnijih sportskih takmičenja u svim zemljama u kojima je prisutna. Radujemo se saradnji sa Content Arenom koja će kreirati prilagođena softverska rješenja za našu kompaniju. Digitalizacija upravljanja sportskim pravima izuzetno je važna za veliku kompaniju poput naše, koja je prisutna u osam zemalja i posjeduje više od 50 pay-TV kanala, uključujući najveće nacionalne emitere u jugoistočnoj Evropi. Poboljšat će interne procese kompanije i olakšati komunikaciju s vanjskim partnerima, što će nam omogućiti da zadržimo svoju poziciju lidera u sportskim pravima u ovom dijelu Europe ”.

Content Arena je softverski partner za upravljanje pravima sportskih medija, a njegova rješenja koristi više od 1.050 provjerenih korisnika, uključujući velike nositelje prava, poput Bundeslige International, Sportradara, Stats Performa, Mediaproa i poljske Ekstraklase.

U međuvremenu, United Media dio je United Group, vodećeg pružatelja medijskih i telekomunikacijskih usluga u jugoistočnoj Europi.

54

Vezani članci

Back To Top
Search