skip to Main Content
Zmajevi nastavljaju sa Ligom nacija: Utakmice gledajte na BHRT-u i BH Telecomu

Fudbalski “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Zenici gdje su počeli s pripremama za utakmice UEFA Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije. Naš tim je optimističan i nada se dobrom rezultatu. Sve utakmice Zmajeva možete pratiti u programima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) i platformama BH Telecoma.

Utakmica s Crnom Gorom je na rasporedu 23. septembra u Zenici, a s Rumunijom tri dana poslije u Bukureštu. U trening centru su se obratili selektor Ivajlo Petev i reprezentativac Muhamed Bešić.

“Nakon povreda Menala (Luka) i Krunića (Rade) pozvali smo Kenana Kodru i Darija Šarića. Gazibegović (Jusuf) je u posljednjoj utakmici zadobio povredu aduktora i na njega nećemo moći da računamo. Čekamo nalaze Anela Ahmedhodžića, on je takođe pod upitnikom. Neće biti dodatnih poziva. Pripremićemo se i pokušati da napravimo dobar posao”, rekao je Petev.

Imamo stvari u svojim rukama i uradićemo sve što treba da ostanemo prvi u grupi, naglasio je.

“Znam da to neće biti lako, ali vjerujem ovim momcima. Imamo priliku da nastavimo s dobrim igrama iz juna i očekujemo dobre rezultate. Svaka ekipa želi da pobjedi i vidjećemo kako će se stvari odvijati.”

Na pitanje da li je ekipa pod pritiskom Ivaylo Petev je odgovorio kako svaka utakmica nosi pritisak i kako su naviknuti na to.

“Moramo preći preko toga, dati sve od sebe i pobjediti. Važno je da psihološki pripremimo ekipu za svaku utakmicu. Imamo igrače koji igraju na visokom nivou, znaju šta treba da rade i vjerujem da ćemo biti spremni. Jako bitno bi bilo da završimo Ligu nacija bez poraza i sve smo podredili tom cilju”, kazao je selektor Petev.

Reprezentativac Muhamed Bešić kazao je kako je do sada napravljen dobar posao.

“Ostale su nam još dvije utakmice i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima. Crna Gora ima dobre igrače, kvalitetna su ekipa. Međutim, ako mi odradimo taktički sve na najbolji način i ako poslušamo upute selektora, vjerujem da ćemo pokazati da smo bolji tim. Sve je do nas, igramo na domaćem terenu. Daćemo sve od sebe i vjerujemo u uspjeh”, poručio je Bešić.

bhrt.ba

110

Vezani članci

Back To Top
Search