Zmajevi nastavljaju sa Ligom nacija: Utakmice gledajte na BHRT-u i BH Telecomu

Fudbalski “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Zenici gdje su počeli s pripremama za utakmice UEFA Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije. Naš tim je optimističan i nada se dobrom rezultatu. Sve utakmice Zmajeva možete pratiti u programima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) i platformama BH Telecoma.

Utakmica s Crnom Gorom je na rasporedu 23. septembra u Zenici, a s Rumunijom tri dana poslije u Bukureštu. U trening centru su se obratili selektor Ivajlo Petev i reprezentativac Muhamed Bešić.

“Nakon povreda Menala (Luka) i Krunića (Rade) pozvali smo Kenana Kodru i Darija Šarića. Gazibegović (Jusuf) je u posljednjoj utakmici zadobio povredu aduktora i na njega nećemo moći da računamo. Čekamo nalaze Anela Ahmedhodžića, on je takođe pod upitnikom. Neće biti dodatnih poziva. Pripremićemo se i pokušati da napravimo dobar posao”, rekao je Petev.

Imamo stvari u svojim rukama i uradićemo sve što treba da ostanemo prvi u grupi, naglasio je.

“Znam da to neće biti lako, ali vjerujem ovim momcima. Imamo priliku da nastavimo s dobrim igrama iz juna i očekujemo dobre rezultate. Svaka ekipa želi da pobjedi i vidjećemo kako će se stvari odvijati.”

Na pitanje da li je ekipa pod pritiskom Ivaylo Petev je odgovorio kako svaka utakmica nosi pritisak i kako su naviknuti na to.

“Moramo preći preko toga, dati sve od sebe i pobjediti. Važno je da psihološki pripremimo ekipu za svaku utakmicu. Imamo igrače koji igraju na visokom nivou, znaju šta treba da rade i vjerujem da ćemo biti spremni. Jako bitno bi bilo da završimo Ligu nacija bez poraza i sve smo podredili tom cilju”, kazao je selektor Petev.

Reprezentativac Muhamed Bešić kazao je kako je do sada napravljen dobar posao.

“Ostale su nam još dvije utakmice i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima. Crna Gora ima dobre igrače, kvalitetna su ekipa. Međutim, ako mi odradimo taktički sve na najbolji način i ako poslušamo upute selektora, vjerujem da ćemo pokazati da smo bolji tim. Sve je do nas, igramo na domaćem terenu. Daćemo sve od sebe i vjerujemo u uspjeh”, poručio je Bešić.

bhrt.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top