Televizija hrvatske dijaspore dobila zabranu emitiranja programa zbog ustaških pjesama

Vijeće za elektronske medije (VEM) Hrvatske ukinulo je dopuštenje za emitiranje CROTV HD-u – Televiziji hrvatske dijaspore jer nije dostavila zatražene snimke emitiranog programa nakon, kako se neslužbeno doznaje, pritužbe građana zbog emitiranja ustaških pjesama.

“Agencija za elektroske medije (AEM) je zaprimila pritužbu građana u kojoj se navodi sporni program. AEM je zatražio snimke programa od televizije kako bi mogao utvrditi radi li se doista o kršenju Zakona o elektronskim medijima. Međutim, na službeni upit Vijeća, to nije dostavljeno”, ističe se u odgovoru AEM-a Hini.

Dodaje se da je, obzirom na navedeno, utvrđeno da pružatelj medijske usluge više ne ispunjava tehničke uvjete prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa.

CRO TV HD – Televizija Hrvatske Dijaspore puni je naziv televizije – pružatelja medijske usluge satelitom kabelom, internetom i drugim dopuštenim oblicima prijenosa kojem se kao vlasnik navodi Dario Kozjak.

Sjedište firme je u njemačkom gradu Hanauu, a osim televizijskog programa na internetu, taj nakladnik emitira program i na Hrvatskom radiju Frankfurt. Na službenim stranicama CROTV HD-a navodi se kako njihova ”koncesija za za Iptv kabel Satelitsku distribuciju vrijedi 10 godina od 17. juna 2021.” te da ju je izdala Agencija za elektroničke medije Zagreb.

Navedeni pružatelj medijske usluge ima dopuštenje za emitiranje televizijskog programa putem kabela, satelita i interneta kao i dopuštenje za emitiranje radijskog programa putem satelita, kabela i interneta. U konkretnom predmetu vodi se postupak samo za televizijski program. Što se tiče područja, pružatelj je slobodan emitirati program u bilo kojoj zemlji EU, ističu u AEM-u.

Na upit prijeti li i novčana kazna televiziji ukoliko nastavi s emitiranjem spornog programa i ko je dalje nadležan u ovom slučaju, u AEM- zaključuju: “Na navedeno trenutno ne možemo odgovoriti budući da teoretski pružatelj može notificirati ili zatražiti dopuštenje od bilo koje druge članice EU, ukoliko smatra da za to ima uvjete”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top