United Media domaćin internacionalnog Emmy® polufinalnog žiriranja u partnerstvu sa Nova i gradom Atina

United Media (UM), vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi bila je domaćin u procesu selekcije za dva polufinalna kruga žiriranja za dodjelu međunarodnih nagrada Emmy®, u partnerstvu sa Nova i Opštinom Atina, navodi se u saopštenju UM.

 

Članovi žirija okupili su se u Atini i razmatrali nominacije u dvije kategorije: najbolja glumica i najbolji glumac.

Među članovima žirija bili su poznati reditelji, glumci, producenti, montažeri, TV profesionalci i drugi vodeći svjetski i regionalni stručnjaci iz svijeta produkcije, televizije, filma i umjetnosti.

Nataša Buljan, direktorica razvoja novih formata za United Media i TV direktor Nove TV u Hrvatskoj; Vyara Ankova, jedna od najpopularnijih bugarskih TV profesionalaca sa velikim iskustvom u medijskoj i televizijskoj umjetnosti; Zrinka Cvitešić, hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica; Zrinka Jankov, glavna urednica Nove TV i Agapi Kefalogianni, direktor kanala Novacinema u okviru Nove u Grčkoj, bili su među članovima žirija koji su svojim iskustvom doprinijeli odabiru finalista za ovu prestižnu nagradu.

Pobjednici 51. međunarodne Emmy ® nagrade bit će proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada u Njujorku 20. novembra 2023.

Ovo je druga godina zaredom da je United Media pozvana od Emmy Awards akademije da učestvuje u procesu selekcije i nominacije tokom polufinalne faze, dok je prošlogodišnji događaj održan u Dubrovniku.

Ovogodišnje polufinale kulminiralo je izvanrednim događajem koji se održao u dvorani Zappeion u Atini, okupivši profesionalce iz filmskog, TV i kreativnog sektora, učvrstivši reputaciju Grčke kao tržišta koje se razvija i prepoznaje izvrsnost na televiziji.

Viktorija Boklag, izvršna direktorica United Grupe, istakla je: „Činjenica da smo drugi put zaredom domaćini polufinalnog kruga žiriranja za dodjelu međunarodnih nagrada Emmy® naglašava našu posvećenost isporučivanju vrhunskog sadržaja našim gleadaocima, kojih ima 40 miliona, u osam zemalja Jugoistočne Evrope. Godišnje ulažemo 300 miliona eura u sadržaj, od čega 100 miliona u proizvodnju, donoseći dodatnu vrijednost kreativnim industrijama širom Evrope. Naš fokus na visokokvalitetan i originalan sadržaj na svim našim tržištima izdvaja United Grupu. Izuzetno smo ponosni što doprinosimo živom kulturnom sektoru u zemlji kroz još jedno uspješno partnerstvo sa međunarodnim nagradama Emmy®. Grčka je strateški vitalno tržište za našu Grupu gdje smo već uložili 1,8 milijardi eura. Osim toga, na putu smo da do 2027. godine završimo naš najavljeni program od 2 milijarde, od čega je 400 miliona već uloženo. Iako smo sretni zbog naših dostignuća, nismo radosni. Svi mi u United Grupi smo izuzetno tužni zbog tragičnih događaja koji su se desili u Grčkoj. United Grupa aktivno stoji uz one kojima je pomoć potrebna. U tu svrhu, Nova je pokrenula milionski program pomoći za pogođena područja“.

O organizaciji procesa žiriranja, izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić rekla je: „Izuzetna je čast organizovati žiriranje za prestižne Emmy nagrade i to što smo izabrani vidimo kao priznanje naše liderske pozicije u medijskoj industriji. Posvećeni smo tome da budemo izvrsni u onome šta radimo i to nije samo slogan, već ključ našeg uspjeha.

Produkcija je jako važan dio našeg biznisa. Do sada smo kreirali 40 serija i 7 filmova koji su priznati na globalom nivou. Naš rad je prikazan na renomiranim festivalima poput onih u Kanu i Lokarnu, a naše učešće u žiriranju za Emmy nagrade svjedoči o vrhunskom kvalitetu sadržaja koji konstantno proizvodimo.

Ono što nas zaista izdvaja je međunarodno priznanje koje smo dobili za naše serije i filmove. Oni nisu samo oduševili publiku u regionu, već su primijećeni i na globalnom nivou. Zahvaljujući našem internacionalnom timu za prodaju, serije i filmovi koje smo proizveli su prikazani u više 50 zemalja. Nastavit ćemo da ulažemo u kvalitetan sadržaj i sa nestrljenjem čekamo da sa publikom podijelimo nove priče.“

Nathaniel Brendel, Sr. dr Emmy® sudija Međunarodne akademije televizijske umjetnosti i nauke, rekao je: „Zahvaljujemo gradu Atini, Atinskoj filmskoj kancelariji, United Media i Novoj što su bili domaćini ovog polufinalnog kruga žiriranja i okupili sve članove žirija. Ovo je krucijalni dio takmičenja za dodjelu međunarodnih nagrada Emmy®“.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top