United Media postala većinski vlasnik “Vijesti”

United Media, vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Europi, postala je većinski vlasnik medijske kuće “Vijesti” iz Crne Gore.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela kompaniji je odobreno preuzimanje 51 posto vlasništva u “Vijestima”, kući koja obuhvaća portal, televiziju i tiskano izdanje.

“Vijesti su primjer kako biti nezavisan, kako služiti javnom interesu, primjer medija koji gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina. Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što su Vijesti dio portfolija United Media. Nastavit ćemo njegovati vrijednosti po kojima su prepoznatljivi na tržištu, ali i kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja doprijeti do nove publike”, istaknula je izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

“Sretni smo da je i formalno finaliziran naš dogovor s United Medijom čime se otvara novo poglavlje u razvoju svih naših platformi kako bi se dalje jačala i unaprijeđivala dominatna pozicija “Vijesti” na crnogorskom trzištu. United Media se, kao novi dioničar, obavezao poštovati i štititi uredničku neovisnost i autonomiju medija. Glavni urednik i novina i TV-a bit će i dalje biran na prijedlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Funda (MDIF), investicijskog fonda iz New Yorka koji podržava slobodu medija i koji je od osnivanja manjinski dioničar Vijesti”, naglašava Željko Ivanović, jedan od osnivača “Vijesti” i predsjednik Odbora direktora.

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istaknuo je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vijest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regiji. “Investicija United Medije osigurava da će vjerodostojno novinarstvo i dalje biti u središtu poslovnog modela “Vijesti” i da će kompanija moći nastaviti ekspaniziju kako bi kvalitetne vijesti i informacije stigle do što šire publike kako tiskanog izdanja, tako i web portala i TV gledatelja u Crnoj Gori, ali i regiji.”

United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliju se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevne novine među kojima su Danas i Nova, te brojni portal i radio stanice.

Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF) je neprofitni investicijski fond koji već 25 godina podržava nezavisne medije u regiji. MDIF ima manjinski udio u medijima.

 

n1info.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top