skip to Main Content
M:TEL preuzima još jednu kompaniju u BiH

Kompanija Telekom Srpske, odnosno m:tel, pokrenula je proceduru preuzimanja još jedne firme na prostoru BiH, saznaje BiznisInfo.ba.

Time se nastavlja niz akvizicija ove kompanije koji je započeo prije nekoliko godina.

Kompanija m:tel je sada u procesu preuzimanja poznate banjalučke kompanije Trion Tel, koja je proteklih godina imala blisku saradnju s konkurentskim Telemachom.

Trion Tel je operater telekomunikacija koji na teritoriju Bosne i Hercegovine na osnovu dozvola RAK-a obavlja djelatnosti operatora javnih elektronskih komunikacijskih mreža i davatelja pristupa internetu.

Vlasnik kompnaije Trion Tel je Zoran Lemić, a m:tel namjerava steći 100% udjela. Prema našim podacima, kompanija Trion Tel je u 2021. (posljednjoj za koju su objavljeni podaci) godini imala prihode od oko 2,5 mil KM i preko milion KM dobiti.

Podsjećanja radi, m:tel je posljednji godina kupio niz kompanija u BiH – Logosoft, Telrad Net, Blicnet, Elta Kabel i Financ, zbog čega su mnogi izrazili zabrinutost da je uništio konkurenciju na području RS.

Mtel grupa je prema prihodima i dobiti najveća telekomunikacijska kompanija u BiH. Njen vlasnik je Telekom Srbija, odnosno posredno država Srbija.

Inače, godine 2020. pojavila se nezvanična informacija da Telemach kupuje Trion Tel. Iako se to nije desilo, dvije kompanije su tada otpočele usku saradnju. Tada je zvanično saopćeno da će kompanije Telemach i Trion Tel na području Banjaluke zajednički pružati usluge televizije, interneta i fiksne telefonije.

142

Vezani članci

Back To Top
Search