skip to Main Content
United Group “pritiska” A1 Hrvatska

A1 Hrvatska optužila je United Group da vrši pritisak na nju da nastavi distribuciju dva svoja kanala.

A1 Hrvatska ranije je najavila da više neće prenositi United Group N1 i SportKlub od kraja ovog mjeseca, zamjenjujući ih sličnim kanalima kao što je Arena Sport.

U izjavi A1 Hrvatska kaže: „Kad pregovori o cijenama nisu uspjeli, A1 Hrvatska je donijela poslovnu, čisto komercijalnu odluku da te kanale zamijeni kanalima iste vrste. Odgovor na ovu odluku bila je izjava koju je objavio kanal N1 i niz TV reportaža i najava koje su uslijedile, u kojem je A1 Hrvatska napadnuta zbog donošenja poslovne odluke. Između ostalog, optužba da je ova poslovna odluka „udar na slobodu medija i cenzuru tokom predizborne kampanje“ najbolji je pokazatelj nepouzdanosti ove medijske kuće koja ekskluzivnim i propagandnim novinarstvom pogađa iste poslovne interese slobode medija Ujedinjene medijske grupe u Hrvatskoj umjesto javnog interesa “.

Dodao je: „U A1 Hrvatska nismo iznenađeni takvim postupcima United Media Group koja u Hrvatskoj posjeduje TV kanale i portale N1, Sport Klub, Novu TV, Doma TV i portal dnevnik.hr, kao i telekom operater Telemach Hrvatska. Upravo zbog takvih metoda u poslovnim pregovorima, kanali United Media Group već su isključili tri operatera u Sloveniji, zatim operatere u Bosni i Hercegovini, sjevernoj Makedoniji itd. S obzirom da smo i dalje izloženi medijskim napadima N1, A1 Hrvatska će poduzeti sve neophodni pravni koraci ”.

Zaključio je A1 Hrvatska rekavši: „Bez obzira na dosadašnju štetu, A1 Hrvatska je i dalje zainteresirana za distribuciju N1 kanala, sve u najboljem interesu svojih korisnika. Bez obzira na poruke da je N1 spreman za besplatno emitiranje svog programa, A1 Hrvatska je otvorena za postizanje komercijalno prihvatljivih uvjeta za zadržavanje N1 kanala. Međutim, ono što nikako ne možemo prihvatiti je medijska ucjena, odnosno novinarstvo koje zbog komercijalnih interesa vlasnika vrši pritisak na bilo koju kompaniju putem vlastitih medija zbog legitimne poslovne odluke “.

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search