Apple Watch Series 9 će dobiti poboljšani senzor otkucaja srca i novi U2 čip

0

Još samo nekoliko dana dijeli nas od Appleovog specijalnog događaja kada će kompanija najaviti iPhone 15, kao i nove modele Apple Watch-a. Glasine su bile prilično dosljedne u isticanju da ne treba očekivati ​​nikakve velike promjene na Apple Watchu ove godine. Međutim, novi izvještaj Bloomberga sugerira da će Apple Watch Series 9 imati ažurirani senzor otkucaja srca, kao i druga mala hardverska poboljšanja.

Novi senzor otkucaja srca stiže na Apple Watch

Ove godine se očekuje da će Apple predstaviti dva nova Apple sata: Series 9 (koji bi trebao biti dostupan u istim trenutnim veličinama od 41 mm i 45 mm) i Ultra 2 (zadržavajući trenutnu veličinu od 49 mm). Očekuje se da će oba izgledati baš kao njihove prethodne generacije, a Apple planira redizajnirani Apple Watch za 2024. godinu .Na osnovu prethodnih glasina, i Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 će imati novi čip sa bržim procesorom. Od Apple Watch serije 6, Apple koristi isti procesor za sve Apple Watch modele, uključujući Seriju 8 , Ultra i 2. generaciju SE .

Ali novi čip neće biti jedina hardverska promjena koja dolazi na ovogodišnjim Apple Watch modelima. Mark Gurman je čuo od izvora da će svi novi modeli dobiti “različite senzore i nadogradnje unutrašnjih komponenti”, uključujući novu verziju senzora otkucaja srca. Iako su detalji nejasni, Bloomberg tvrdi da je novi senzor precizniji.

Novi Apple Watch Series 9 i Ultra 2 također će sadržavati U2 čip, novu verziju Appleovog ultra-širokopojasnog čipa koji će omogućiti “poboljšane mogućnosti Find My”. Očekuje se da će novi čip biti dodat i iPhoneu 15.

Još jedan zanimljiv detalj koji Gurman dijeli je da će novi Apple Watch Ultra također biti dostupan u potpuno crnoj verziji. Prva generacija dostupna je samo u sivoj, prirodnoj boji titanijuma. Budući da se priča da iPhone 15 Pro ima novi okvir od titanijuma, Apple bi mogao ponuditi slične boje između ova dva uređaja.

Više o Apple događaju

Appleov specijalni događaj će se emitovati online 12. septembra, s početkom u 10 sati po pacifičkom vremenu. Također će se održati press event u Apple Parku, a 9to5Mac će biti tu da vam donese sve detalje o novim proizvodima.

Advertisement