Google u oktobru predstavlja Pixel 8 i Pixel 8 Pro

Nakon što je Apple najavio predstavljenje iPhone 15 serije za 12. septembar, stigla je vijest o dolasku Googleovih novih mobitela.

Iz Googlea je zvanično potvrđeno da će 4. okobra biti predstavljena dva nova smartphonea, a to su Pixel 8 i Pixel 8 Pro. Za razliku od Applea, koji će tradicionalno nove mobitele predstaviti u svom kampusu u Cupertinu u Kaliforniji, Google je izabrao New York. Iz kompanije je saopćeno da će biti predstavljeni novi uređaj iz Pixel porodice, što bi moglo značiti da ćemo osim pomenutih mobitela vidjeti i Pixel Watch 2.

Google je čak objavio i fotografiju modela Pixel 8 Pro. Riječ je o uređaju sa 6,7-inčnim 120Hz QHD+ LTPO OLED ekranom i Tensor G3 procesorom uparenim sa 12 GB RAM-a te 128 ili 256 GB interne memorije.

Ultrasonični senzor za otisak prsta integrisan je u ekran, a neprijed je smještena selfie kamera od 11 MP. Nazad su smještene tri kamere, glavna od 50 MP s optičkom stabilizacijom slike, ultraširoka od 64 i telephoto od 48 MP. Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.950 mAh koja podržava 27W žičano punjenje. Također, smartphone će od prvog dana koristiti operativni sistem Android 14. Recimo i da se špekuliše da će se na stražnjoj strani nalaziti senzor za temperaturu.

Pixel 8 će koristiti isti procesor i OS, imat će istu selfie kameru, senzor za otisak prista i opcije memorije, no dio njega je 6,17-inčni ekran rezolucije 1.080 x 2.400 piksela i frekvencije osvježavanja od 120Hz. Nazad će se nalaziti dvije kamere, glavna od 50 i ultraširoka od 12 MP, dok će ga napajati baterija kapaciteta 4.485 mAh s podrškom 24W žičanog i 12W bežičnog punjenja.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top