iOS 18 je Appleov najambiciozniji projekt u zadnjih nekoliko godina

0

Prošle sedmice, Bloomberg je izvijestio da je Apple pauzirao razvoj iOS 18 i novog macOS-a kako bi dao prioritet ispravkama grešaka u postojećim operativnim sistemima. Umjesto da radi na novim funkcijama, Apple je zamolio svoje zaposlenike da isprave greške i poboljšaju performanse softvera. Međutim, Bloomberg sada izvještava da je iOS 18 Appleov najambiciozniji projekt u posljednjih nekoliko godina, koji bi trebao iz temelja promijeniti način na koji danas koristimo iPhone.

Također je objavljeno da Apple pokušava sustići Google i OpenAI u generativnoj umjetnoj inteligenciji, a nadolazeći softver kompanije spreman je donijeti takvu tehnologiju na iPhone. Bloombergov izvještaj također dodaje da, s obzirom na to da se ne očekuje da Apple pravi velike hardverske promjene za nadolazeću seriju iPhonea 16, softver bi trebao biti glavna prodajna točka nove serije iPhonea. Nadalje, viši menadžment Apple-a interno je opisao iOS 18 kao “ambiciozan i uvjerljiv”, koji će također ponuditi nove funkcije i dizajn za poboljšanje sigurnosti i performansi.Trenutno nema dostupnih detalja o tome kakve će točno nove značajke tehnološki div iz Cupertina implementirati u sljedeću verziju iOS-a, tako da ćemo ih sasvim sigurno upoznati na WWDC-u sljedeće godine. No, u međuvremenu će zasigurno procuriti još cijeli niz detalja, kao što je to i do sada bila praksa.

Također, već je ranije je objavljeno da će Apple potrošiti oko milijardu dolara godišnje na generativni AI, kroz kojeg namjerava poboljšati način na koji Siri može postavljati pitanja i automatski dovršavati rečenice u aplikacijama za poruke. Isti izvještaj dodaje da Apple planira integrirati AI u Xcode developerski alat, što bi programerima trebalo omogućiti brži razvoj aplikacija.

Bloomberg