Skip to content

Nokia G22 – popravi je sam

nokia-g22-–-popravi-je-sam


Finski proizvođač mobilnih uređaja HMD je na MWC-u u Barceloni najavio smartphone naziva Nokia G22. Na prvi pogled Nokia G22 se ne ističe previše, međutim, dizajnirana je da traje godinama i da je svatko može sam popraviti. Nokia G22 nastala je u suradnji s tvrtkom iFixitom, stručnjacima za popravke mobitela, te će korisnicima biti na raspolaganju upute za popravak i odgovarajući alat i dijelovi potrebni za zamjenu baterije, priključka za punjenje i zaslona. Nokia obećava da će ove dijelove na tržište isporučivati sljedećih pet godina.

Nokia G22 alat

Kako bi pokazao koliko je jednostavno i brzo popraviti telefon, Adam Ferguson, HMD-ov voditelj proizvoda, je na sastanku s novinarima zamijenio bateriju za pet minuta. Inače, u prošlosti bi slična zamjena baterije trajala oko 90 minuta. Zamjena zaslona ne bi trebala trajati duže od 20 minuta, što je impresivno. Važno je napomenuti da će se samostalni popravak u skladu sa službenim uputama i službenim dijelovima računati kao ovlašteni popravak i neće ugroziti jamstvo. Stražnja strane Nokije G22 izrađena je od 100% reciklirane plastike i dolazi s Androidom 12, a HMD Global obećava 2 ažuriranja OS-a i 3 godine sigurnosnih ažuriranja.

Nokia G22

Sa strane hardverskih specifikacija, Nokia G22 je još jedan običan pametni telefon iz HMD-a. 6,52-inčni zaslon HD rezolucije s brzinom osvježavanja od 90 Hz. Ispod haube nalazi se Unisoc T606 (dvije A75 jezgre i šest A55 jezgri) čipset s 4 GB RAM-a i 64/128 GB interne memorije. Na stražnjoj strani nalazi se glavna kamera od 50 MP, makro senzor od 2 MP i senzor dubine od 2 MP. Na prednjoj strani nalazi se selfie kamera od 8 MP. Baterija je kapaciteta 5050 mAh s podrškom za 20 W punjenje. Od ostalih specifikacija tu je Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5, NFC, bočno postavljen skener otiska prsta i IP52 certifikat.

Nokia G22 alat za popravak

Prodaja Nokije G22 kreće 8. ožujka u većini europskih zemalja po preporučenoj cijeni od 179 eura. Cijene rezervnih dijelova: baterija košta 25 eura, zamjenski zaslon košta 30 eura, USB-C priključak za punjenje 20 eura. Alat se može kupiti za 5 eura.
pcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept