Skip to content

Novi iPhone 15 imat će USB-C, ali će kabel koji dolazi uz njega ponuditi prijenos podataka na razini USB 2.0 standarda

novi-iphone-15-imat-ce-usb-c,-ali-ce-kabel-koji-dolazi-uz-njega-ponuditi-prijenos-podataka-na-razini-usb-2.0-standarda


iPhone kakav danas imamo i koristimo, znamo po Lightning priključku. Standard je to koji je Apple uveo davne 2012. godine i njime obilježio jabuku. Kako god, svijet tehnologije se konstantno razvija, te se i Apple morao odmaknuti od Lightning priključka i prijeći na USB-C priključak. Samo što… Prema najnovijim informacijama, novi iPhonei će doći s UBC-C priključkom, samo što se mnogo toga neće promijeniti. Kako?

Prvi iPhone s USB Type-C portom

Pa prema tvrdnjama insajdera @Majin Bu, Apple će ograničiti brzinu prijenosa podataka na standardnom iPhone 15 modelu na samo 480 MB/s. Drugim riječima, sve prednosti USB-C standarda neće biti iskorištene, te će iPhone 15 ostati na brzinama USB 2.0 standarda. Kabel će ipak biti duži (1.6 m), deblji i izdržljiviji. Treba reći da se ovdje radi o osnovom modelu i da će kabel biti uključen u set.

Punjenje će dosegnuti snagu do 50 W, no ne treba se nadati da će isto biti prisutno kod standardnog modela (to je vjerojatno osigurano za Pro modele). Što je još zanimljivije, neće biti MFi čipova, što bi moglo dovesti do kablova trećih strana koji se povezuju s iPhoneom. Špekulira se da će iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max dobiti USB 3.2 standard, s brzinama do 20 Gbps, a postoji i šansa za Thunderbolt 3 (40 Gb/s brzina prijenosa podataka). Vijest je u najmanju ruku razočaravajuća, no pričekajmo da cijela stvar izađe, pa ćemo donijeti konačan sud.
pcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept