OnePlus sve se više nameće na tržištu. Četiri Android ažuriranja garantiraju se i za uređaj koji ne spada u kategoriju flagshipa!

oneplus-sve-se-vise-namece-na-trzistu.-cetiri-android-azuriranja-garantiraju-se-i-za-uredjaj-koji-ne-spada-u-kategoriju-flagshipa!


OnePlus 11

OnePlus 11 nedavno se našao na tržištu i predstavlja najbolje Android iskustvo koje poznati brend u ovom trenutku može ponuditi, uzimajući u obzir da se ne radi o Pro modelu uređaja. Na indijsko tržište nedavno je plasiran jeftiniji OnePlus 11R koji ima vrlo pristupačnu cijenu i idealan je za kupce koji žele uređaj s dijelom flagship karakteristika. Iako se One Plus 11R po specifikacijama razlikuje od OnePlus 11 flagship modela, nove vijesti govore kako je kao uređaj ipak uključen unutar četiri softverska ažuriranja na koja se tvrtka OnePlus obvezala i time čak nadmašila ponudu Google Pixel uređaja.

OnePlus 11

Novi plan ažuriranja

Tvrtka OnePlus je još u studenom prošle godine najavila nova pravila za ažuriranja svojih uređaja prema kojima se garantira četiri velika Android ažuriranja te pet godina sigurnosnih ažuriranja. Ovakva garancija odnosila se samo na određene telefone čiji je izlazak na tržište predviđen u 2023. godini, a izostavljeni su mnogi važni uređaji poput prošlogodišnje OnePlus 10 serije flagshipa.

Znalo se kako će OnePlus 11 5G biti dio novih pravila za ažuriranja, no OnePlus je sve iznenadio pošto je pravila proširio i na model OnePlus 11R koji spada pod uređaje srednjeg cjenovnog ranga. To znači da će i OnePlus 11R dobiti četiri velika Android ažuriranja što je zaista sjajno.

 

Adut za tržište

OnePlus 11R dolazi s Androidom 13 i, prema svemu sudeći, završno bi trebao dobiti ažuriranje za Android 17. Radi se o velikom adutu za tržište pošto je OnePlus 11R telefon srednje kategorije i ova će vijest sigurno obradovati veliki broj korisnika koji žele dobiti dodatnu vrijednost za svoj budžet.

Potrebno je reći da obećanja kakva je OnePlus dao po pitanju softverskih nadogradnji često nisu vremenski usklađena s ažuriranjima koja dobivaju, primjerice, flagship modeli. Stariji telefoni te oni izvan kategorije flagshipa obično su na donjoj ljestvici liste prioriteta za dobivanje novih ažuriranja pa će isto biti i s OnePlus 11R telefonom, ali sigurni smo da korisnicima to neće smetati.

Također je lijepo vidjeti da OnePlus u stopu prati softverska ažuriranja nekih poznatijih brendova kao što je Samsung pa u 2023. godini u tom segmentu nisu vidljiva neka veća zaostajanja.

Još jedan razlog zašto će se raditi o sjajnoj ponudi One Plus 11R modela je i njegova cijena koja će se kretati između 500 i 600 eura. Uređaj ima prošlogodišnji Snapdragon 8+ Gen 1 procesor i Full HD OLED zaslon. Kad ga se usporedi s One Plus 11 modelom, vidljivo je da flahship uređaj ima Snapdragon 8 Gen 2 procesor i QHD LTPO 3.0 zaslon.

OnePlus 11R trebao bi stići u Europu 21. veljače.

Na kraju se može reći da je tvrtka OnePlus također najavila plasiranje svog prvog tableta na tržište pod nazivom OnePlus Pad.

Piše: Ervin Mičetić
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top