Predstavljen je Fairphone 5. Krasi ga duga podrška i laki popravak

predstavljen-je-fairphone-5.-krasi-ga-duga-podrska-i-laki-popravak


Posljednjih godina, nizozemski brend Fairphone dobiva sve više i više na popularnosti. Kako zbog svoje politike lako popravljivih (dovoljan je odvijač) i klimatski neutralnih uređaja, tako i zbog duge podrške od strane proizvođača. Ništa drugačije ne bi trebalo biti ni sa Fairphoneom 5, koji je upravo predstavljen.

Fairphone 5

Kao i prethodnik, Fairphone 5 je napravljen od 70% recikliranih i ekološki proizvedenih materijala. Po pogledu zaslona, Fairphone se rješava starog LCD tipa i donosi novi 6,46-inčni AMOLED zaslon rezolucije 2,770 x 1,224 piksela s frekvencijom osvježavanja od 90 Hz.

Dolazi s vršnom svjetlinom od 880 nita i zaštićen je Gorilla Glass 5 zaštitnim staklom. Pokreće ga Qualcomm QCM6490, koji bi po performansama trebao biti sličan  Snapdragon 778G. Tu je još 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije i microSD slot.  Na stražnjoj strani se nalaze glavna (Sony IMX800) kamera od 50 MP, ultraširoka (Sony IMX858) kamera od 50 MP i ToF senzor. Selfie kamera ( Samsung JN1) od 50 MP je na prednjoj strani.

Baterija je i ovoga puta zamjenjiva, te nešto veća. Kapaciteta 4200 mAh s podrškom za 30 W brzo punjenje. Tu je i podrška za Dual SIM, USB-C 3.0, stereo zvučnici, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, IP55 certifikat. Na kraju, obećano je od osam do deset godina Android podrške, što je duže nego mnogi modeli drugih proizvođača.

Cijena u Europi je 700 eura, a isporuka započinje 14. rujna.

 
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top