Samsung Z Fold 5 prošao na testu izdržljivosti

0
samsung-z-fold-5-prosao-na-testu-izdrzljivosti
Samsung Z Fold 5 prošao na testu izdržljivosti


Samsungov Z Fold 5 pao je u ruke Zack Nelsonu, youtuberu poznatom kao JerryRigEverything, koji ga je odlučio podvrgnuti testu izdržljivosti. Z Fold 5, iako se strukturalno i ne razlikuje od Z Fold 4 i Z Fold 3, donosi par bitnih promjena. Prva od njih je novi integrirani modul šarki s dvostrukim vodilicama koje raspršuju vanjske udarce.Promjenu je doživio vanjski zaslon, koji je zaštićen Gorilla Glass Victus 2 staklom (viđen kod Galaxy S23 telefona). Na temelju Mohsove ljestvice tvrdoće, vanjski zaslon počinje pokazivati ogrebotine na šestoj razini, dok su duboki urezi vidljivi na sedmoj razini. Kako god, priča je drugačija kada se spomene unutarnji zaslon. Unutarnji zaslon (veličine 7,6 inča), zaštićen predinstaliranim dodatnim slojem plastike, oštećenja je počeo pokazivati na drugoj razini Mohsove ljestvice tvrdoće, s dubokim urezima na trećoj razini.

Galaxy Z Fold5

Okvir i šarka telefona izrađeni su od ojačanog aluminija koji je podložan ogrebotinama, a tipke su također od metala. Utor za SIM karticu, nakon manjih modifikacija, lako bi mogao primiti microSD karticu, no Samsung se nije odlučio za takvo rješenje. Kada je telefon izložen otvorenom plamenu iz upaljača, izdržao je otprilike 10 sekundi prije nego što se predinstalirani zaštitni sloj plastike počeo topiti.

Međutim, s obzirom na to da se ovdje radi o oštećenju zaštitnog sloja, unutarnji zaslon i dalje je pravilno funkcionirao. Vanjski zaslon izdržao je nešto duže. Nažalost, ogrebotina na senzoru otiska prsta učinila je da isti radi nekonzistentno. Element s kojim se Samsung može pohvaliti je šarka telefona zajedno s njegovim mehanizmom savijanja.

Zack je otišao van kuće kako bi sakupio nešto prašine i pijeska, te iako Z Fold 5 nema službeni certifikat za zaštitu od prašine, telefon se uspio sklopiti i otklopiti kao da ništa nije bilo. Vrhunac testa je savijanje u drugu stranu, gdje je Z Fold 5 prošao test (isto se ne može reći za Google Pixel Fold i Motorola Razr 40 Ultra).
pcchip.hr