skip to Main Content
ViacomCBS Networks International odabire Intelsat za video distribuciju

U cilju maksimiziranja gledanosti s paketom upravljanih medijskih usluga koje pruža operater, platformi izravno do kuće, video kvartima, zemaljskim optičkim vlaknima i povezivanjima zemlja-satelit, ViacomCBS Networks International (VCNI) odabrao je Intelsat za nastavak distribucije sadržaja u Srednjoj Europi, Istočna Evropa i širom azijsko-pacifičke regije.

VCNI isporučuje vrhunski sadržaj putem značajnih brendova kao što su BET, MTV i Nickelodeon svjetskoj publici za koju se navodi da je u milijardama kako na tradicionalnim platformama, tako i na novim tržištima. Intelsat kaže da je odabran zbog svoje jedinstvene mogućnosti pružanja upravljanih medijskih usluga, globalne pokrivenosti i integrirane satelitske distribucije i zemaljske mreže.

Na tržištu Srednje i Istočne Evrope, VCNI koristi doseg Intelsatove platforme direktnog do kuće (DTH) u video kvartu 1 West kako bi isporučio svoj vrhunski program za više od 17,8 miliona gledalaca širom regije. U jugoistočnoj Aziji, VCNI koristi satelit Intelsat 19 (IS-19) za opsluživanje svojih distributivnih filijala, uključujući kablovske glave, širom regije. Video kvart IS-19 može doseći do 70 miliona gledalaca u azijsko-pacifičkom regionu.

VCNI će također nastaviti koristiti Intelsatove zemaljske usluge uzlazne veze za distribuciju svog video sadržaja na ključnim azijskim i centralnim i istočnim evropskim tržištima, uključujući udaljena i teško dostupna područja.

“Ponosni smo što nas je ViacomCBS Networks International ponovno izabrao za partnera za distribuciju njihovog premium sadržaja”, rekao je regionalni potpredsjednik Intelsat-a za Sjevernu Ameriku Tim Schermerhorn komentirajući posao.

Intelsat je prvi izbor za velike medijske kompanije kojima je potrebna globalna distribucija i upravljane medijske usluge. Počašćeni smo što VCNI cijeni stručnost i pouzdanost svojstvenu Intelsatovim upravljanim uslugama koje nam omogućavaju stručnu dostavu sadržaja bilo gdje u svijetu. Naše upravljane usluge podržane su integriranim hibridnim prostorom i zemaljskom optičkom mrežom IntelsatOne, pružajući najkvalitetniji pristup dostupan na više platformi i teleporta. “

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search