skip to Main Content
Vodafone pokreće 5G u Mađarskoj

Vodafone Mađarska će povezati 5G na gotovo 200 baznih stanica u Budimpešti i oko nje.

Kao rezultat toga, usluge 5G bit će dostupne svojim kupcima u gotovo cijelom glavnom gradu.

Nadalje, kompanija je potpisala sporazum o saradnji sa Univerzitetom za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti (BME), prema kojem će osigurati 40 MHz vlastitog frekvencijskog bazena za uspostavljanje i rad univerzitetske eksperimentalne 5G mreže i 5G laboratorije, čime će doprinijeti domaćim inovacijama zasnovanim na 5G i učešću u 5G istraživačkim i razvojnim programima Evropske unije.

Vodafone Mađarska je prvi mobilni operater u zemlji koji je pokrenuo svoju otvorenu komercijalnu uslugu 5G na otvorenom 2019. godine u centru Budimpešte zahvaljujući svojoj frekvenciji od 3500 MHz kupljenoj 2016. U aprilu 2020. stekao je dodatne frekvencije za svoje 5G mobilne usluge aukcija frekvencija koju je proveo NMHH, što je omogućilo da otočna izgradnja 5G mreže pružatelja usluga započne.

Komentiraš najnoviji razvoj, Gerg? J. Budai, potpredsjednik odbora Vodafona iz Mađarske, rekao je: „Izgradnja i razvoj hardvera pogođenih baznih stanica gotovo su završeni, a u narednim sedmicama, nakon testiranja softvera, pokrenut ćemo uslugu koja će omogućiti stotine hiljada da iskusi neverovatne mogućnosti mobilne mreže sledeće generacije, preduzimanje još jednog značajnog koraka ka Mađarskoj trebalo bi da bude na čelu digitalne Evrope “.

Balázs Károly Solymár, zamjenik državnog tajnika odgovornog za digitalizaciju u Ministarstvu za inovacije i tehnologiju, dodao je: „Jedan od najvećih izazova našeg vremena je kako maksimalno iskoristiti mogućnosti koje nudi digitalizacija. Može se vidjeti da nam najsavremenije tehnologije 21. vijeka, uključujući razvoj zasnovan na mobilnoj mreži 5G, otvaraju novu dimenziju, gdje inovacije, društvo i ekonomski kontekst, mogućnosti rasta nude veću perspektivu od onih ranije poznatih i eksploatisanih. Budućnost pripada modernim tehnologijama, koje ćemo moći koristiti samo ako razvoj događaja stavimo u sigurne, stručne ruke, što je danas zapečaćeno sporazumom o saradnji između dobavljača tehnologije i stručne visokoškolske ustanove za rješenja. Mađarska vlada, Ministarstvo za inovacije i tehnologiju zainteresovani su za zaključivanje sporazuma koji podržavaju digitalne tehnologije koje služe razvoju Mađarske, ekonomskom rastu i stvaranju rješenja za udobnost stanovništva “.

Vezani članci

informacije-o-vivo-v25-pro

Informacije o Vivo V25 Pro

Vivo V25 serija stiže uskoro, a dok čekamo na nju, mogli bismo se pozabaviti specifikacijama jednog od modela. Radi se...

Back To Top
×Close search
Search