skip to Main Content
WDR iznajmljuje Astra transponder za regionalne prozore u HD rezoluciji
Wdr-iznajmljuje-astra-transponder-za-regionalne-prozore-u-hd-rezoluciji

Autor

Njemačka javna televizija WDR na Astri će prenositi sve regionalne prozore svog TV kanala WDR Fernsehen u HD kvaliteti (19. 2 ° Istok) od 3. marta 2021.

To je ranije bilo moguće samo za regionalni prozor koji cilja gledaoce u Kelnu. U tu svrhu, regionalna podružnica javnog emitera ARD koja opslužuje saveznu državu Sjeverna Rajna-Vestfalija uzela je u zakup prethodno neiskorišteni transporter Astra 21 (08. 523 GHz H, SR 22 000, FEC 2 / 3) od satelitskog operatora SES. Finansijski detalji višegodišnjeg ugovora nisu otkriveni.

Na novo iznajmljenom kapacitetu,

regionalna izdanja prozor WDR Lokalzeit emitovaće se u paralelno svake večeri od 19: 26 do 18: CET u HD kvaliteti. Gledatelji bez HD prijema mogu i dalje primati WDR programe u SD rezoluciji putem Astre.

„Pružanje pouzdanih i visokokvalitetnih besplatnih regionalnih programa TV vijesti i zabavni sadržaji od najveće su važnosti za WDR. Preko naših satelita na 19. 2 ° istočno i njihova sposobnost da dosegnu milione domaćinstava, u mogućnosti smo ispuniti potrebe WDR-a i nastavit ćemo raditi zajedno na budućim razvojima “, rekao je Christoph Mühleib, izvršni direktor Astra Deutschland .

Povezano

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search