Index među najinovativnijim medijima u EU. Google ih podržao s 150.000 eura

INDEX.HR jedan je od pobjednika prestižnog Googleovog Innovation Challengea koji se prvi put održao u Europi. Riječ je o Googleovoj inicijativi koja potiče inovativne projekte i ideje u medijskoj industriji, a Indexov projekt izabran je kao jedan od najboljih između više od 600 pristiglih iz 38 europskih zemalja.

Index je jedini medij iz Hrvatske koji je osvojio financiranje na ovogodišnjem Googleovom natječaju te su prepoznati kao “jedan od 47 medijskih inovatora u Europi”. Iznos financiranja je 150.000 eura, odnosno milion i sto pedeset hiljada kuna.

Ovogodišnji konkurs trajao je od aprila do septembra a riječ je o projektu koji je nastavak Googleove Innovation Fund inicijative koju su do sada osvajali najugledniji europski izdavači poput Reutersa, francuskih L’Equipea i Le Parisiena, talijanskog Corriere Della Sera, britanskog Telegrapha i The Timesa, njemačkog Spiegela i drugih.

Indexov projekt tiče se inovacija na polju personalizacije sadržaja i UX-a na portalima, a posebno je zanimljiv u kontekstu pripreme izdavača za skori nestanak third party kolačića te potencijalnih negativnih efekata na digitalne medije koje će to izazvati.

Cilj ovog projekta je dokazati da personalizacija može funkcionirati i na manjim tržištima poput hrvatskog te da tehnologija koju razvijamo može imati snažan utjecaj ne samo na budućnost Indexa nego i čitave medijske scene u Hrvatskoj i regiji.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top