Klix.ba danas slavi 23 godine rada

0

Portal Klix.ba danas slavi 23 godine rada. Kao pionir online novinarstva u Bosni i Hercegovini Klix.ba je nekoliko puta mijenjao svoj vizuelni identitet, a prije 11 godina su promijenili i ime pa su nekadašnji Sarajevo-X.com zamijenili sa Klix.ba.

Klix.ba donosi priče s terena iz cijele BiH, ali i šire. Od sportskih uspjeha, ali i neuspjeha, preko kulturnih događaja, ekskluziva iz automobilske industrije, novosti i ekskluziva iz svijeta biznisa pa do političkih priča, korupcije i kriminala.Posebno su posvećeni temama iz oblasti kulture pa su nakon svojeg prvog dokumentarnog filma “Džemo”, nedavno objavili i svoj kratki dokumentarni film posvećen velikom književniku Dževadu Karahasanu.

Kako kažu sa ovog portala: “Ideja vodilja našeg portala je država BiH, razvoj države, istina, pravda, pomoć ugroženim, ugnjetavanim, obespravljenim i prava za sve. Klix.ba vam svakodnevno donosi stotine vijesti i dobrih i onih manje dobrih, i zanimljivih i tužnih i komičnih, a prije svega onih koje služe da što preciznije steknete uvid u društvo i svijet oko sebe.”

U ove 23 godine postojanja Klix.ba je objavio preko 850.000 vijesti, koje su pročitane preko osam milijardi puta. Svakodnevno objavljuju skoro 200 vijesti iz svih oblasti koje pripremaju njihovi vrijedni novinari i dopisnici te fotoreporteri, gdje svako za sebe može nešto pronaći.