Slovenski Public-Net postaje vlasnik Novinske agencije Patria

Od 1. septembra 2022. godine Novinska agencija Patria sa svojim portalom www.nap.ba postaje dio slovenske firme Public-Net, sa čijim vlasnicima Patria već duže sarađuje.

Potrebu za jačanjem medijske platforme i otvaranjem prema evropskom tržištu prepoznali su investitori iz Slovenije koji preuzimaju 100 postotno vlasništvo nad NA Patria d.o.o.

Od februara 2014. godine NAP je uspio izboriti se za mjesto na medijskoj sceni Bosne i Hercegovine te postati nezaobilazan činilac u svakodnevnom izvještavanju o različitim događajima u zemlji i regionu, te smo prepoznati kao beskompromisni borci za istinu i pravdu s jednim ciljem očuvanja BiH kao cjelovite, građanske, demokratske i jedinstvene države.

U želji za potpunom neovisnošću, a slijedeći tržišne potrebe istaknuto je opredjeljenje za nadogradnjom i dodatnim ulaganjima, kao i proširenjem same platforme, za šta su neophodne nove investicije.

Public-Net prepoznao je mogućnost razvoja Patrije, te je uz obostrano zadovoljstvo sklopljen ugovor o prijenosu vlasništva.

Glavni i odgovorni urednik Patrije ostaje Amina Čorbo-Zećo, a smatramo kako će novi status Patrije doprinijeti poboljšanju rada u svim aspektima koji uključuju odgovorno izvještavanje kako o situaciji u BiH tako i u regionu.

Patria će ostati dinamičan i profesionalan, patriotski orijentirani medij, koji aktivno prati politička dešavanja u BiH, ali i regionu i svijetu, potpuno neovisan od bilo kojih političkih partija i utjecaja, što je na koncu i bio razlog za dovođenje stranih investitora, a koji su opet svjesni težine situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, ali i zemlje regiona.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top