United Media je pokrenula pet licenciranih Forbesovih web stranica u Adriatic regiji

0

Najnovije informacije o poslovanju, inovacijama i poduzetništvu, kako u zemlji i regionu, tako i širom svijeta, možete čitati od 14. novembra na pet novih digitalnih izdanja FORBES-a koje je United Media pokrenuo u Adriatic regiji. Pokrenuti su novi licencirani portali u Srbiji , Hrvatskoj , Sloveniji , Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori .

Sa više od 105 godina istorije, FORBES je globalni lider u poslovnim i ekonomskim vestima, a sada je dostupan i na lokalnim jezicima. Digitalna izdanja FORBES-a pokrivat će širok spektar tema, uključujući poslovne vijesti, analizu tržišta, intervjue s liderima u industriji, poduzetnicima i stručnjacima. Čitaoci će također biti upoznati sa globalno popularnim FORBES listama.FORBES je renomirani medijski brend čija je misija pokretati sistemske promjene u poslovanju, kulturi i društvu kroz priče uspješnih pojedinaca, poduzetnika i inovatora. To je brend koji inspiriše, obrazuje i potiče na akciju.

„Forbes je uzbuđen što je naš partner United Media lansirao Forbes izdanja u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini“, rekao je Peter Hung, predsjednik Forbesa za licenciranje i brendiranje. „Pokretanje ovih novih globalnih izdanja u Adriatic regiji pokazuje Forbesovu nepokolebljivu posvećenost zagovaranju i zagovaranju globalnog preduzetništva i unapređuje naše prisustvo širom Evrope.”

„Izuzetno smo ponosni na ovo partnerstvo sa FORBES-om i oduševljeni smo lansiranjem ovih pet licenciranih izdanja. U poslovnom svijetu, dostupnost relevantnih, tačnih informacija i analiza je ključna za donošenje dobrih poslovnih odluka. FORBES je dugogodišnji brend, sinonim za pouzdanost, vrijednost i prestiž, i brend koji inspirira. Zato nam je zadovoljstvo da publici u regionu predstavimo nove sajtove koji će im pružiti ekskluzivne uvide i informacije o lokalnim i globalnim poslovnim prilikama“, istakla je Aleksandra Subotić, generalna direktorka United Media.

Urednik Forbesa Srbija je iskusni ekonomski urednik i novinar Ivan Radak: „U današnjem svetu brzih i kratkih informacija, verujem da će FORBES biti pravo osveženje za one koji žele da odvoje vreme da pročitaju nešto veoma kvalitetno, zanimljivo. , i značajno nakon napornog dana na poslu – nešto što će ih obogatiti u svakom smislu. FORBES će biti mjesto za dijalog i dodatnu vrijednost za sve poslovne ljude u našem regionu, posebno za one koji to žele postati. Uvjeren sam da će u našem sadržaju pronaći mnogo korisnih savjeta i ideja. Ako se to dogodi i doprinesemo da imamo još uspješnijih poduzetnika, malih i velikih, naša misija je uspješna.”

Crnogorsko izdanje FORBES-a vodi iskusna ekonomska novinarka Biljana Matijašević : „Smatram da je lansiranje licenciranih FORBES digitalnih izdanja još jedan ‘prozor u svijet’ za region, koji će omogućiti prezentaciju, prije svega, poslovnog potencijala u Crna Gora. Naša misija je da čitateljima i poslovnim liderima pružimo najrelevantnije i najkvalitetnije informacije u poslovnom svijetu i da damo glas uspješnim ljudima i kompanijama iz našeg regiona.”

Urednica FORBES-a Hrvatska popularna je ličnost u svijetu ekonomskih tema Đurđica Klancir: “Hrvatska već ima utjecajne poslovne medije, ali sam uvjerena da će Forbes Hrvatska donijeti mnogo novih stvari. Želimo pokazati dobre primjere poduzetničke prakse, predstaviti poduzetnike koji, unatoč svim poteškoćama, uspijevaju biti inovativni i hrabri, informirati o događajima i trendovima na hrvatskoj gospodarskoj sceni, ali i biti ‘link’ s informacijama i modelima koje prezentira globalnoj Forbes mreži. Beskompromisno ćemo pisati o rješenjima koja oblikuju gospodarstvo u Hrvatskoj, ali i prenijeti mišljenja i prijedloge kompetentnih domaćih sugovornika koji smatraju da postoje i drugi, bolji mogući modeli. Voljeli bismo postati redovno štivo za hrvatske poduzetnike i menadžere, kako afirmirane tako i one koji tek počinju svoju karijeru, ali ne samo za njih – nego i za one koji stvaraju mišljenje i sve one koji razumiju da razvoj svih segmenata društva počinje ekonomskim razvoj.”

Tim FORBES Slovenija predvodi Bojana Humar : „Ljude ćemo staviti na prvo mjesto. Zanimaju nas preduzetnici koji su uspjeli, ali i oni koji nisu uspjeli jer pogrešne odluke mogu biti i poučne. Gledaćemo sa visine čak i na ministre čije odluke utiču na ekonomiju.”

Ika Ferrer Gotić , novinarka, producentica i poznata TV ličnost u Bosni i Hercegovini, zadužena je za web stranicu FORBES BiH: „Više od stoljeća FORBES je cijenjen glas za kompanije, investitore i poduzetnike, pruža suštinski uvid u globalnu ekonomiju. Uz posvećenost kvalitetnom novinarstvu i stručnim analizama, regionalni tim FORBES-a će raditi na osnaživanju naših čitalaca znanjem koje im je potrebno za donošenje informiranih odluka. Biti dio regionalnog i globalnog FORBES tima je čast! Dovešćemo najuspešnije FORBES poslovne priče iz zemlje, regiona i sveta, a ponudićemo jedinstvenu analizu tržišnih promena, predstaviti najuspešnije menadžere, filantrope i biznismene, kao i lidere poslovnog sveta. Dosljedni smo apsolutnom novinarskom integritetu i našoj ulozi u oblikovanju poslovnog narativa u zemlji i regionu.”

Kroz partnerstvo sa FORBES-om, kompanija United Media, koja posluje u okviru United Grupe, postavlja svoju poziciju medijskog lidera u jugoistočnoj Evropi. Kompanija u svom portfelju ima više od 120 medija: 60 televizijskih stanica, 40 portala, kao i radio stanice i štampana izdanja. Posluje u osam zemalja i zapošljava 4.200 ljudi.