Uskoro starta projekat Klix Studio sa Emelom Burdžević

Portal klix.ba danas je dao naslutiti da uskoro starta projekat Klix Studio sa Emelom Burdžović. Ovu informaciju sa portala klix.ba komunicirali su velikim banerom na svojoj web stranici kao i objavom na facebook stranici portala klix.ba. Za sada nema detaljnih informacija o kakvom projektu se radi, na facebook stranici tek stoji “Uskoro nešto novo na Klix.ba… Gledamo se”. Na baneru sa pored slike Emele Burdžović stoji naslov “Uskoro, Klix Studio sa Emelom Burdžović”. O čemu se tačno radi, pretpostavljamo da ćemo saznati u narednim danima.

Emela svoje prvo televizijsko iskustvo imala je 1994. sa nepunih 14 godina na tadašnjoj BHTV u Redakciji programa za djecu i mlade. O tada pa do danas, najprije u ulozi voditeljice, a potom i urednice, uz povremene pauze, angažovana je na televiziji i radiju. Nakon BHTV-a, u trenutku kada se formira Federalna televizija, radi u ovoj medijskoj kući u Redakciji za mlade, a onda i u Kulturno-zabavnoj redakciji u emisijama Hugo, Jutarnji program, Dobri ljudi, 3,4,1 show, te specijalnim projektima ove televizije. Od 2006. paralelno radi i na RSG radiju. U tom periodu angažovana je i na Sarajevo Film Festivalu kao selektorica Dječijeg programa i PR kina Obala Meeting Point.

Od 2013. do 2016. pravi pauzu i bavi se turizmom , a biva i angažovana kao PR na velikim projektima. S obzirom da joj nedostaje novinarski posao, 2016. zapošljava se u Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) i piše za regionalni portal Balkan insight.

Početkom 2017. vraća se na ekran i počinje raditi kao producentica i prezenterka u emisijama Novi dan i Dan uživo, televizije N1.

08.02.2024. godine Emela Burdžović u svojoj oproštajnoj emisiji Dan uživo na N1 najavljuje kako napušte tu tv kuću, da bi već narednih dana bila prestavljena kao dio ekipe portala klix.ba.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top