skip to Main Content
Xerotech razvio novi akumulatorski sustav za građevinske strojeve
Xerotech-razvio-novi-akumulatorski-sustav-za-gradjevinske-strojeve

Tehnološka tvrtka Xerotech predstavila je modularnu akumulatorsku platformu koja bi se mogla koristiti za napajanje širokog spektra građevinske opreme.
Kombinirajući sedam inačica modula s različitim akumulatorskim ćelijama, sustav Hibernium može imati raspon snage od 15kWh do 300kWh, povećavajući se u koracima od 5kWh.
To, navodi Xerotech, omogućuje upotrebu u nizu strojeva, od lakih komunalnih vozila do kipera od 400 tona.
Kada bude na tržištu, platforma Hibernium trebala bi biti jeftinija od trenutno dsotupnih akumulatorskih opcija, a zahvaljujući zajedničkim komponentama najavljeno je da će vrijeme isporuke u prosjeku biti između jednog i tri mjeseca.
Hibernium je dizajniran tako da može podržati naporne radne cikluse građevinske opreme. Sustav koristi vlastitu tehnologiju upravljanja termičkom i sigurnosnom tehnologijom zvanu Xerotherm, koja sprječava pregrijavanje tijekom duže upotrebe.
Trenutno Xerotech baterije prolaze ispitivanja kroz terensku primjenu u europskim rudarskim i građevinskim kompanijama.
Tvrtka je najavila da će ovog ljeta biti provedena daljnja ispitivanja na akumulatorski napajanim bagerima, velikim bušilicima i uređajima za prskanje betona.
Xerotech je nedavno otvorio istraživački centar na zapadnoj obali Irske i najavio planove o širenju svog proizvodnog procesa na potpuno automatiziranu serijsku proizvodnju.

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search